«Βάδισμα πιστολέρο» ακολουθεί ο Πούτιν

«Βάδισμα πιστολέρο» ακολουθεί ο Πούτιν

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Το βάδισμα του πιστολέρο» έχει ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση British Medical Journal. Ο Ρώσος πρόεδρος περπατά κουνώντας κυρίως το αριστερό του χέρι, ενώ το δεξί του χέρι παραμένει σχεδόν κολλημένο στο σώμα του. Η ερευνητική ομάδα του καθηγητή Νευρολογίας στο Πανεπιστήμιο Ναϊμέχεν της Ολλανδίας, Μπαστιάν Μπλουμ, συνέκρινε το βάδισμα του Βλαντιμίρ Πούτιν με τις οδηγίες που περιλαμβάνει εγχειρίδιο της KGB. O Πούτιν είχε φθάσει στον βαθμό του αντισυνταγματάρχη της σοβιετικής μυστικής υπηρεσίας πριν συνταξιοδοτηθεί.

«Το εγχειρίδιο αυτό καθοδηγεί τους πράκτορες της KGB να έχουν το όπλο τους στα δεξιά, κοντά στο στήθος τους, πιθανώς για να μπορούν να τραβήξουν το πιστόλι τους το ταχύτερο δυνατόν», αναφέρουν οι ερευνητές. Το ίδιο χαρακτηριστικό βάδισμα έχει και ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ, οι πρώην υπουργοί Αμυνας Ανατόλι Σερντιούκοφ και Σεργκέι Ιβανόφ, καθώς και ο ανώτατος αξιωματικός του στρατού Ανατόλι Σιντόροφ.

Οπως και ο Πούτιν, ο Ιβανόφ είναι πρώην πράκτορας της KGB, ενώ ο Σερντιούκοφ και ο Σιντόροφ έλαβαν στρατιωτική εκπαίδευση. Οι ερευνητές εκτιμούν ότι ο δικηγόρος Μεντβέντεφ, που δεν έχει γνωστούς δεσμούς με την ΚGB, έχει εκπαιδευτεί«να μιλάει, να μοιάζει και να περπατάει σαν τον πρόεδρο». To άρθρο αυτό πρωτοδημοσιεύθηκε από το Radio Free Europe/Radio Liberty.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή