Στην Prinzhorn περνά η Viokyt Packaging

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον έλεγχο ενός εκ των μεγαλύτερων ομίλων στην Ευρώπη στον κλάδο της ανακύκλωσης, του χαρτιού και της βιομηχανικής συσκευασίας, της αυστριακής Prinzhorn Holding, αναμένεται να περάσει η ελληνική εταιρεία παραγωγής συσκευασιών Viokyt Packaging Α.Ε. Οι δύο πλευρές υπέγραψαν συμφωνία, η οποία βεβαίως τελεί υπό αίρεση μέχρι τη σχετική έγκριση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Λεπτομέρειες για το τίμημα της εξαγοράς δεν έχουν γίνει γνωστές. Ωστόσο η επένδυση σε μια ελληνική εταιρεία στην παρούσα χρονική συγκυρία, και μάλιστα ο σχεδιασμός του αυστριακού ομίλου για επιπλέον επενδύσεις στις εγκαταστάσεις της Viokyt Packaging, προκειμένου να τριπλασιασθεί η παραγωγική της ικανότητα από τα 50 εκατ. τ.μ. ετησίως σε 160 εκατ. τ.μ. ετησίως, δίνει αν μη τι άλλο θετικό σήμα σε Ελληνες και κυρίως σε ξένους επενδυτές. «Η επέκταση της παραγωγικής μας δυναμικότητας στην Ελλάδα θα συνεχίσει να ενισχύει την παρουσία μας στις αγορές της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, και αποτελεί λογικό επόμενο βήμα, το οποίο ακολουθεί την επέκτασή μας στην Ουκρανία και στην Τουρκία τα τελευταία χρόνια», δήλωσε ο Cord Prinzhorn, διευθύνων σύμβουλος και ιδιοκτήτης της Prinzhorn Holding.

Η Prinzhorn Holding απασχολεί 5.335 εργαζόμενους σε 13 χώρες και πραγματοποιεί ετήσιο τζίρο 1,213 δισ. ευρώ. Η έδρα της βρίσκεται στη Βιέννη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT