Χώρισαν οι δρόμοι Μουρίνιο και Τσέλσι

Χώρισαν οι δρόμοι Μουρίνιο και Τσέλσι

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τέσσερις μόλις μήνες μετά την υπογραφή νέου συμβολαίου τετραετούς διάρκειας με την Τσέλσι, ο Ζοζέ Μουρίνιο αποτελεί (ένδοξο) παρελθόν για τους «Μπλε» του δυτικού Λονδίνου, με «κοινή συναινέσει απόφαση» των δύο πλευρών, που ανακοίνωσε χθες το απόγευμα η πρωταθλήτρια Αγγλίας.

Τα συνεχή αρνητικά αποτελέσματα στο αγγλικό πρωτάθλημα που έφεραν την ομάδα του «Σπέσιαλ Ανθρώπου» ελάχιστα πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, και ιδιαιτέρως η ήττα τη Δευτέρα από τη Λέστερ του προκατόχου του στην Τσέλσι, Κλαούντιο Ρανιέρι, οδήγησαν για δεύτερη φορά στην έξοδο από το Στάμφορντ Μπριτζ τον κ. Μουρίνιο.

«Τόσο ο Ζοζέ όσο και η διοίκηση συμφώνησαν ότι τα αποτελέσματα δεν ήταν αρκετά καλά τη φετινή σεζόν και πιστεύουν πως είναι προς το συμφέρον και των δύο πλευρών να ακολουθήσουν διαφορετικούς δρόμους» ανέφερε η χθεσινή ανακοίνωση των Μπλε. Πρόσθεσε όμως ότι ο κ. Μουρίνιο παραμένει ιδιαιτέρως αγαπητός στο Στάμφορντ Μπριτζ, «η κληρονομιά του είναι από καιρό εγγυημένη και θα είναι πάντα καλοδεχούμενος εδώ».

Κατά την πρώτη του θητεία στο Λονδίνο, από το 2004 ώς το 2007, ο κ. Μουρίνιο έβαλε τέλος στην πεντηκονταετία της Τσέλσι χωρίς πρωτάθλημα παίρνοντας δύο τίτλους στη σειρά.

Η δεύτερη θητεία του 52χρονου Πορτογάλου τεχνικού, από το καλοκαίρι του 2013, προσέθεσε και τρίτο τίτλο αγγλικού πρωταθλήματος στην καριέρα του στην Τσέλσι, καθώς και το Λιγκ Καπ Αγγλίας, ενώ φέτος έχει φέρει ξανά την Τσέλσι στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ. Ομως οι σχέσεις του με τους παίκτες φαίνεται να είχαν φτάσει σε πολύ κακή κατάσταση, κι εκεί που πάντα υπερασπιζόταν το έμψυχο δυναμικό κάθε ομάδας όπου εργαζόταν, δήλωσε τη Δευτέρα ότι «οι παίκτες μου με πρόδωσαν», μην μπορώντας να χωνέψει την ήττα με 2-1 από τη Λέστερ.

Η απόλυση του κ. Μουρίνιο έρχεται μερικές εβδομάδες αφότου ο ίδιος δήλωσε ότι είναι ο καλύτερος προπονητής που είχε ποτέ η Τσέλσι, και δύο μέρες αφότου ο πρώην άσος της ομάδας Φρανκ Λάμπαρντ είπε ότι τυχόν απόλυση του Πορτογάλου δεν θα είχε κανένα νόημα σε αυτό το χρονικό σημείο.

Η ανακοίνωση της Τσέλσι δεν ανέφερε κάτι σχετικά με τον διάδοχο του κ. Μουρίνιο στον πάγκο της ομάδας, αλλά βρετανικό γραφείο στοιχημάτων φέρει ως επικρατέστερο τον Γκους Χίντινκ, μπροστά από τους Πεπ Γκουαρδιόλα και Χουάντε Ράμος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT