Να επανεξεταστεί ο αντιρατσιστικός νόμος

Να επανεξεταστεί ο αντιρατσιστικός νόμος

37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ψήφισμα για την υπόθεση της δίκης του Γερμανού καθηγητή Χάιντς Ρίχτερ εξέδωσε το  Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Με το ψήφισμα ζητείται από την κυβέρνηση η «επανεξέταση του αντιρατσιστικού νόμου». Το πλήρες κείμενο.

«Το Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης εκφράζει την εντονότατη ανησυχία του σχετικά με την υπόθεση Ρίχτερ. Η δημοκρατική πολιτεία οφείλει να προστατεύει την ανεξαρτησία της επιστημονικής έρευνας και την ελεύθερη δημοσίευση των πορισμάτων της. Τα συμπεράσματα της έρευνας, πειστικά ή μη, είναι πάντοτε ανοικτά σε αμφισβήτηση και αντικρούονται μόνο με επιχειρήματα επιστημονικά θεμελιωμένα, σε περιβάλλον ελεύθερου διαλόγου. Στο πλαίσιο αυτό, καλούμε την Κυβέρνηση να επανεξετάσει τον “αντιρατσιστικό νόμο” 4285/2014. Στόχος αυτού του νόμου θα πρέπει να είναι η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και όχι η δυνάμει ποινικοποίηση της ελευθερίας της έκφρασης».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT