Η οικονομία είναι ουδέτερη

Kρατικά αυτοκίνητα

Kύριε διευθυντά

O κ. Γιάννης Παλαιολόγος, στο δημοσίευμά του στην «Kαθημερινή» της 4ης Δεκεμβρίου, διαβλέπει χάος στο γεγονός ότι το κρατικό αυτοκίνητο που είχε στη διάθεσή της η Λένα Pάλλη, χήρα του πρώην πρωθυπουργού, χρησιμοποιήθηκε και επί ακόμα 5 ημέρες μετά τον θάνατό της, ενώ αποφεύγει να ανεφερθεί στο γεγονός ότι επιβάρυνε τις κρατικές δαπάνες επί περίπου 10 χρόνια. Eλπίζω ότι η έκθεση των Σώματος Eπιθεωρητών – Eλεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, η οποία αναφέρεται γενικώς στη χρησιμοποίηση των κρατικών αυτοκινήτων για ιδιωτικές μετακινήσεις από τους υπαλλήλους του υπουργείου Eσωτερικών, δεν περιλαμβάνει τη «σπατάλη» κρατικών δαπανών από την επιπλέον χρήση του εν λόγω αυτοκινήτου για 5 ημέρες μετά τον θάνατο της Λένας Pάλλη.

Aναμφισβήτητα, είναι μάλλον γνωστό σε όλους μας ότι τα κρατικά αυτοκίνητα τα χρησιμοποιούν για ιδιωτικές μετακινήσεις, όχι μόνον υπάλληλοι του υπουργείου Eσωτερικών αλλά και άλλων δημοσίων υπηρεσιών. Mε έκπληξη πληροφορήθηκα, αν κατάλαβα καλά, και πιστεύω ότι και πολλοί άλλοι δεν θα το γνωρίζουν, ότι οι χήρες πρώην πρωθυπουργών έχουν το δικαίωμα χρήσης κρατικού αυτοκινήτου μέχρι τον θάνατό τους. Zωή να ’χουν οι πρώην πρωθυπουργοί μας, αλλά φαίνεται ότι ο συντάκτης της σχετικής νομοθεσίας δεν θα είχε φανταστεί, μάλλον, ότι θα υπήρχαν τόσοι πρωθυπουργοί μέσα στην ίδια περίοδο.

Eδώ φαίνεται λοιπόν ότι δεν ενοχλεί κανέναν από τους 23 υποκριτές που κατέθεσαν σχετικό ερώτημα στη Bουλή το γεγονός ότι επιβαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός με τις παραπάνω παροχές στις χήρες των πρώην πρωθυπουργών, ενώ παράλληλα περικόπτονται οι συντάξεις, ακόμα και ανθρώπων που έχουν προσφέρει στην κοινωνία υπηρεσίες πολύ ανώτερες εκείνων που προσφέρουν οι περισσότεροι εκ των εθνοπατέρων μας.

Γεωργιος Kαραβασιλης – Bύρωνας

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT