Levorg, μοναδικό AW Sports Tourer

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tην παρθενική του εμφάνιση στους ελληνικούς δρόμους –αν και με ιταλικές πινακίδες κυκλοφορίας– και στη διαδρομή Αθήνα-Γαλαξίδι-Αθήνα έκανε το Levorg νέο Sports Tourer της Subaru οδηγημένο από μια ομάδα Ελλήνων δημοσιογράφων ― η «Κ» ήταν παρούσα. Η Subaru έχει δύο σημεία αναφοράς. Το μοναδικό και πολλαπλώς αξιόπιστο σύστημα τετρακίνησης Symmetrical All-Wheel Drive και την εμμονή της να εξελίσσει συνεχώς την τεχνολογία του επίπεδου κινητήρα Boxer. Και τα δύο την έχουν «οδηγήσει» να είναι η μάρκα με τους πλέον πιστούς οπαδούς οι οποίοι δεν την εγκαταλείπουν ποτέ και τους οποίους η ιαπωνική μάρκα δεν τους έχει προδώσει ποτέ.

Το νέο Sports Tourer της Subaru κινείται από τον ολοκαίνουργιο 1.600 τετρακύλινδρο boxer turbo βενζινοκινητήρα με άμεσο ψεκασμό (DIT) που αποδίδει 170 «καθαρόαιμα» άλογα από τις 4.800 μέχρι τις 5.600 σ.α.λ., με τη ροπή να φτάνει τα 250 Nm, πλήρως διαθέσιμη από τις μόλις 1.800 μέχρι τις 4.800. σ.α.λ. Η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 210 χλμ./ώρα ενώ επιταχύνει από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα σε 8,9΄΄. Η κίνηση μεταφέρεται μόνιμα σε όλους τους τροχούς, μέσω κιβωτίου συνεχούς μεταβαλλόμενης σχέσης (CVT) 6 σχέσεων (και με paddles στο τιμόνι).

Φυσιογνωμικά το Levorg «φωνάζει» ότι αποτελεί τμήμα του στόλου της Subaru. Στιβαρή κατασκευή, στρογγυλεμένες γωνίες, με το χαρακτηριστικό άνοιγμα στη μέση του καπό για τον «αερισμό» του turbo και τη «λανθάνουσα» αισθητική του χώρου όπου «παίζει» μεταξύ του πεντάθυρου μοντέλου και αυτού του στέισον βάγκον, αφήνοντας όμως και μια αίσθηση κουπέ έκδοσης.

Στο εσωτερικό όλα είναι σε μια απόλυτη αρμονία και συμμετρία, τοποθετώντας την εργονομία στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο. Η ποιότητα των υλικών είναι μοναδική και το φινίρισμα αψεγάδιαστο. Το Subaru Levorg είναι ιδιαίτερα ευρύχωρο με τον χώρο των αποσκευών να έχει 522 λίτρα ενώ με αναδίπλωση του πίσω καθίσματος φθάνει τα 1.446 λίτρα.

Το Levorg μοιράζεται με το Impreza WRX Sti το πλαίσιο και την ανάρτηση και από αυτή την συγγένεια απορρέει η μοναδική δυναμική οδηγική απόλαυση που προσφέρει το μοντέλο τόσο στον ίσιο όσο και στον κλειστό με στροφές δρόμο.

Οι τιμές διάθεσης του Levorg, που στην ελληνική αγορά θα λανσαριστεί επίσημα στις αρχές του νέου χρόνου, είναι 33.400 ευρώ για την έκδοση GT και τα 36.900 ευρώ για την GT-S.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT