Λήξη συναγερμού για το αεροπλάνο της Air France που προσγειώθηκε αναγκαστικά στην Κένυα

Λήξη συναγερμού για το αεροπλάνο της Air France που προσγειώθηκε αναγκαστικά στην Κένυα

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για «εσφαλμένο συναγερμό» έκανε λόγο ο διευθύνων σύμβουλος της αεροπορικής εταιρείας Air France, Φρεντερίκ Γκαζέ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε για την αναγκαστική προσγείωση που πραγματοποιήθηκε σε πτήση της Γαλλικής εταιρείας στην Κένυα, αφού εντοπίστηκε ύποπτος μηχανισμός.

Ολες οι πληροφορίες που έχουμε στη διάθεσή μας αυτή τη στιγμή δείχνουν ότι το αντίκειμενο δε μπορούσε να προκαλέσει μια έκρηξη ή να καταστρέψει ένα αεροσκάφος, αλλά ήταν ένας συνδυασμός χαρτονιών, φύλλων χαρτί και ενός χρονοδιακόπτη" εξήγησε ο ίδιος.

«Επρόκειτο για εσφαλμένο συναγερμό» τόνισε.

Επισήμανε ακόμα ότι η Air France βρίσκεται σε επαφή με τις εισαγγελικές αρχές της Γαλλίας προκειμένου να ξεκινήσει μια έρευνα σχετικά με το περιστατικό.

Νωρίτερα, έξι από τους επιβάτες της πτήσης AF463 ανακρίθηκαν από τις Αρχές αφαλείας της Μομπάσα.

Η πτήση προερχόμενη από τον Μαυρίκιο άλλαξε πορεία και πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στην πόλη-λιμάνι της Κένυας μετά τον εντοπισμό ύποπτου δέματος σε τουαλέτα του αεροσκάφους, ανέφεραν σήμερα ο επικεφαλής της αστυνομίας της Κένυας και η αεροπορική εταιρεία. Μάλιστα ένας από τους επιβάτες που ανακρίνονται είναι και αυτός που ενημέρωσε τα μέλη του πληρώματος για την ύπαρξη του αντικειμένου.

Στο μεταξύ οι αρχές του αεροδρομίου της Κένυας ανέφεραν νωρίτερα πως στο εσωτερικό του δέματος βρέθηκε βόμβα κάτι που διέψευσε στη συνέχεια Κενυάτης αξιωματούχος, ο οποίος παρομοίασε το αντικείμενο με ένα χρονόμετρο.

Ο γενικός αστυνομικός επιθεωρητής Τζόζεφ Μπόινετ ανέφερε στον λογαριασμό του στο Twitter πως το αεροσκάφος τύπου Μπόινγκ 777 –με προορισμό το Παρίσι– στο οποίο επέβαιναν 459 επιβάτες και 14 μέλη πληρώματος εκκενώθηκε με ασφάλεια μετά την προσγείωσή του στο Διεθνές Αεροδρόμιο Μόι στις 00:37 της Κυριακής (21:37 του Σαββάτου ώρα Γκρίνουιτς).

«Ειδικοί για τις βόμβες από το Πολεμικό Ναυτικό και τη DCI (Διεύθυνση Ποινικών Ερευνών) εξετάζουν το δέμα για να προσδιορίσουν εάν περιέχει εκρηκτικά», δήλωσε ο Μπόινετ. Σε ανακοίνωσή της η Air France ανέφερε πως για προληπτικούς λόγους όλοι οι επιβάτες εγκατέλειψαν το αεροσκάφος χρησιμοποιώντας τις ειδικές τσουλήθρες. «Τη φροντίδα τους έχει αναλάβει το προσωπικό εδάφους στο αεροδρόμιο της Μομπάσα και θα τους παρασχεθεί διαμονή. Ερευνα διεξάγεται από τις αρχές προκειμένου να ταυτοποιηθεί η πηγή της απειλής», ανέφερε. Η εταιρεία ανέφερε ότι καταβάλλει προσπάθειες για τη μεταφορά των επιβατών και ότι στέλνει ένα άλλο αεροπλάνο στη Μομπάσα για την επιστροφή τους στο Παρίσι. «Αυτή η πτήση Μομπάσα-Παρίσι προγραμματίζεται να φύγει αργά το απόγευμα της Κυριακής, 20 Δεκεμβρίου», ανέφερε. Η Πολιτική Αεροπορία της Κένυας ανέφερε στον λογαριασμό της στο Twitter πως το πρόγραμμα των πτήσεων από το αεροδρόμιο της Μομπάσα έχει αλλάξει λόγω της αναγκαστικής προσγείωσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT