Θρίλερ Ολυμπιακού με νίκη στην Κηφισιά

Θρίλερ Ολυμπιακού με νίκη στην Κηφισιά

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κόπωση από τα δέκα παιχνίδια της πρώτης φάσης στην Ευρωλίγκα και κυρίως η προσπάθεια αναπλήρωσης των τραυματιών που είναι βασικά στελέχη της ομάδας, προκάλεσαν «λαχτάρα» του Ολυμπιακού, στο Ζηρίνειο, όπου νίκησε δύσκολα την γηπεδούχο Κηφισιά με 75-73 και ολοκλήρωσε το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής. Στα 40’’ πριν από τη λήξη, ο Λόουερι έδωσε το προβάδισμα στην Κηφισιά (73-72), αλλά ο Χάκετ σημείωσε το 73-74 και ο Ολυμπιακός έφυγε νικητής από το γήπεδο που είχε ηττηθεί στην περυσινή περίοδο. Πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού ήταν ο Πρίντεζης (13π.), ενώ οι Χάκετ και Στρόμπερι σημείωσαν 11 πόντους, έκαστος. Από τους γηπεδούχους κορυφαίος ήταν ο Γλυνιαδάκης με 18 πόντους.

Η ΑΕΚ παρουσίασε τον Γιούρι Ζντοβτς στη θέση του προπονητή για τον επόμενο ενάμιση χρόνο, ενώ θα υπάρχει και προοπτική ανανέωσης για έναν ακόμη χρόνο. Ο Σλοβένος τεχνικός που έφυγε από την τουρκική Γκαζιάντεπ, στην οποία θα αντικατασταθεί από τον Ελληνα συνεργάτη του, Στέφανο Δέδα, θα δουλέψει για πρώτη φορά στο ελληνικό πρωτάθλημα (είχε μείνει 2 μήνες στον Ηρακλή, πριν από 10 χρόνια) και θα κάνει ντεμπούτο στο αυριανό παιχνίδι με τον Κολοσσό. Ο Ζντοβτς παραμένει τεχνικός της Εθνικής Σλοβενίας, φημίζεται για την εργατικότητά του και αποτελεί για την ΑΕΚ μακρόχρονη προοπτική για τη σταδιακή διεκδίκηση τίτλων. Στον ΠΑΟΚ, ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης καλείται να απαντήσει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, αν θα παραμείνει στην ομάδα ή θα αποδεχθεί την επίσημη πρόταση της Μακάμπι.

Τα αποτελέσματα των άλλων αγώνων: Kαβάλα – Κολοσσός 72-85, Τρίκαλα – Αρκαδικός 82-54, ΑΕΚ – Ρέθυμνο 86-70, Λαύριο – ΠΑΟΚ 62-78, Αρης – Απόλλων 82-50, Κόροιβος – ΠΑΟ 57-75. Η 11η αγωνιστική θα διεξαχθεί αύριο και μεθαύριο, ενώ το πρωτάθλημα θα συνεχιστεί στις 2 Ιανουαρίου και το ντέρμπι ΑΕΚ-ΠΑΟ θα γίνει μία ημέρα, αργότερα.

• Η διοίκηση της ΟΔΚΕ και ο πρόεδρός της, Ηλίας Καφές καταψηφίσθηκαν από είκοσι συνδέσμους στη γενική συνέλευση της ομοσπονδίας διαιτητών, ύστερα από πρόταση μομφής και οδηγείται σε εκλογές που θα επιφέρουν σημαντικές αλλαγές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT