Οι ισπανικές εκλογές έριξαν τις ευρωπαϊκές αγορές

Οι ισπανικές εκλογές έριξαν τις ευρωπαϊκές αγορές

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με πτώση έκλεισαν χθες τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια εξαιτίας του εκλογικού αποτελέσματος στην Ισπανία, αλλά και εξαιτίας της ανόδου του ευρώ έναντι του δολαρίου. Μπορεί ο ΙΒΕΧ 35 στη Μαδρίτη να έπεφτε από την αρχή της χθεσινής συνεδρίασης, ωστόσο ο πανευρωπαϊκός FTSEurofirst 300 αρχικά είχε κέρδη μέχρι και 0,7% για να κλείσει τελικά με πτώση 1,2% και ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης STOXX 50 με πτώση 1,5%.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε με απώλειες 0,3%, στη Φρανκφούρτη ο DAX με πτώση 1%, ενώ ζημίες καταγράφονται και σε Παρίσι (-1,3%). Στη Μαδρίτη, ο δείκτης IBEX έκλεισε τελικά με πτώση 3,6% και η απόδοση των ισπανικών δεκαετών ομολόγων αυξήθηκε στο υψηλότερο επίπεδο του τελευταίου μήνα λόγω του εκλογικού αποτελέσματος. Ιδιαίτερα μεγάλη πτώση σημειώθηκε στις τραπεζικές μετοχές, με την Caixabank να υποχωρεί κατά 7,4% και τη Santander να υποχωρεί κατά 4,9%. Το ευρώ ενισχυόταν χθες το βράδυ κατά 0,46% έναντι του δολαρίου και η ισοτιμία κυμαινόταν γύρω στο 1,0917. Στη Wall Street, ο δείκτης Dow Jones ενισχυόταν κατά 0,34% και ο δείκτης S&P 500 κατά 0,46%. To Brent υποχωρούσε χθες κατά 1,53%, ενώ προς στιγμήν είχε υποχωρήσει στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2004, και το αμερικανικό αργό κατά 0,84%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT