Δίαιτα με γλυκά; Κι όμως γίνεται!

Δίαιτα με γλυκά; Κι όμως γίνεται!

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε λίγες μέρες έρχονται τα Χριστούγεννα και η EttaCandyέχει ήδη φτιάξει μελομακάρονα και μαζεύει διαιτητικές συνταγές για να φτιάξει μια νόστιμη light βασιλόπιτα. Επειδή, όμως, τα Χριστούγεννα δεν γιορτάζονται μόνο μια μέρα αλλά πολλές- με πολλά πάρτι και καλέσματα να της έχουν ήδη χαλάσει τη δίαιτα- δεν αρκεί να προσέξει κανείς μόνο μια μέρα.

Έχω φάει ήδη 20 μελομακάρονα- ναι, τα μετράω- γύρω στους 5 κουραμπιέδες και μια δίπλα στα πεταχτά (όχι ότι κάνει διαφορά). Πως, λοιπόν, θα καταφέρω να συγκρατηθώ στα τραπέζια και στους μπουφέδες;

Υπάρχει μια δίαιτα που βασίζεται στα γλυκά και λειτουργεί ως εξής: Τρως καθημερινά μέχρι 1300 θερμίδες από αυτές οι 300 είναι το γλυκό. Οι υπόλοιπες 1000 πρέπει να είναι μοιρασμένες στα 3 βασικά γεύματα και το σνακ σου. Εννοείται, ότι τρως πρωτεΐνη, φυτικές ίνες, λαχανικά και τροφές ολικής άλεσης.

Εάν δεν το παρακάνεις, λοιπόν με την γαλοπούλα και τη γέμιση και τρως νορμάλ μερίδες μπορείς να φας 2-3 γλυκά ή 1 γλυκό που δεν θα ξεπερνά τις 300 θερμίδες. Αυτό σημαίνει 2 μεσαία μελομακάρονα, 2 μικρές δίπλες, μισό κομμάτι κορμό χριστουγεννιάτικο, 1 κομμάτι βασιλόπιτα και 1 μεγάλο κουραμπιέ ή 2 μικρά κουραμπιεδάκια.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή