Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις αύξησαν τις άδειες κεραιών κινητής τηλεφωνίας

Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις αύξησαν τις άδειες κεραιών κινητής τηλεφωνίας

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντική βελτίωση στην αδειοδότηση κατασκευών κεραιών κινητής τηλεφωνίας από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων έχει επιτευχθεί έπειτα από τρία χρόνια εφαρμογής του Συστήματος Ηλεκτρονικής Υποβολής Αιτήσεων (ΣΗΛΥΑ). Ο συνολικός ρυθμός αδειοδότησης κατασκευών κεραιών, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, παρουσιάζει αύξηση κατά 60% από τα τέλη του 2012, οπότε και τέθηκε σε εφαρμογή το ΣΗΛΥΑ.

Ειδικότερα, η ΕΕΤΤ έχει χορηγήσει 3.560 άδειες κατασκευής κεραίας και πιστοποιητικά πληρότητας από την 1η Ιανουαρίου 2013 έως τα τέλη Νοεμβρίου 2015, έναντι 2.230 για την περίοδο 2010-2012. Σημειώθηκε, δηλαδή, αύξηση κατά 60%. Αναλυτικά, από τον Δεκέμβριο του 2012 και έως τα τέλη Νοεμβρίου 2015, η ΕΕΤΤ έχει χορηγήσει 3.560 άδειες κατασκευής κεραίας και πιστοποιητικά πληρότητας φακέλων, έχει απορρίψει 605 αιτήσεις για χορήγηση άδειας κατασκευής κεραίας, έχει ανακαλέσει 284 άδειες και έχει επιστρέψει στον πάροχο για διόρθωση 3.310 αιτήσεις για χορήγηση άδειας.

Οσον αφορά τις κατασκευές κεραιών που ανήκουν σε καθεστώς νόμιμης λειτουργίας, από το σύνολο των 5.400 αιτήσεων που εκκρεμούσαν, λόγω των απαραίτητων εγκρίσεων από συναρμόδιες υπηρεσίες, έχουν διεκπεραιωθεί σήμερα από την ΕΕΤΤ 3.600 αιτήσεις, δηλαδή περίπου το 66% του συνόλου. Σύμφωνα με την ΕΕΤΤ, απαραίτητη προϋπόθεση για περαιτέρω βελτίωση στη διαδικασία αδειοδότησης κατασκευών κεραιών αποτελεί η συμμετοχή στο ΣΗΛΥΑ όλων των συναρμόδιων φορέων του Δημοσίου για την αδειοδότηση κατασκευών κεραιών. Για τον λόγο αυτό η επιτροπή διοργάνωσε πρόσφατα σχετική ημερίδα με τη συμμετοχή στελεχών των πολεοδομικών αρχών και των υπηρεσιών των περιφερειακών διοικήσεων, κυρίως της Αττικής και των όμορων νομών.

Υπενθυμίζεται ότι το ΣΗΛΥΑ σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε από την ΕΕΤΤ, και από τον Δεκέμβριο του 2012, που ξεκίνησε η λειτουργία του, βελτιώνεται συνεχώς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT