Δημήτρης Βολουδάκης: «Ιδεοληψίες του παρελθόντος»

Δημήτρης Βολουδάκης: «Ιδεοληψίες του παρελθόντος»

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ιδεοληψία» χαρακτηρίζει, μιλώντας στην «Κ» ο πρώην γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΑΕΙ Δημήτρης Βολουδάκης, διδάκτωρ του Γεωπονικού Παν. Αθηνών, την επιστροφή της φοιτητικής συμμετοχής στις πρυτανικές εκλογές.

Η τοποθέτηση του κ. Βολουδάκη ξαφνιάζει, καθώς ο ίδιος υπήρξε στέλεχος της παράταξης η οποία, ως η μεγαλύτερη στα ΑΕΙ, ευνοείται από την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Σε μια χώρα με τόσο έντονο οικονομικό πρόβλημα, η όποια προσπάθεια μεταρρύθμισης των πανεπιστημίων της θα πρέπει να αποσκοπεί στη βελτίωση των δεικτών καινοτομίας και έρευνας και στην αποτελεσματικότερη διασύνδεσή τους με την επιχειρηματικότητα. Αντ’ αυτού, η κυβέρνηση θέτει ως προτεραιότητα ιδεοληψίες του παρελθόντος, όπως η επιστροφή των “αιώνιων” φοιτητών και η συμμετοχή των φοιτητών στις πρυτανικές εκλογές. Ιδιαίτερα το δεύτερο θα οδηγήσει στην επανεμφάνιση φαινομένων διαφθοράς και υπόγειων συναλλαγών μεταξύ φοιτητοπατέρων και υποψηφίων. Αυτά τα φαινόμενα τα τελευταία χρόνια είχαν περιορισθεί σημαντικά. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να χρυσώσει το μνημονιακό χάπι στον κόσμο που την πίστεψε και ιδιαίτερα στη νεολαία του κόμματος, χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα την ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών. Θεωρώ ότι οι φοιτητές πρέπει να αξιολογούν, να διεκδικούν και να ελέγχουν. Δεν πρέπει όμως να γίνουν κομμάτια ενός προβληματικού συστήματος. Αν η κυβέρνηση θέλει να τονώσει τη δημοκρατικότητα των ΑΕΙ, ας ρίξει μια ματιά στους θεσμούς λειτουργίας ευρωπαϊκών πανεπιστημίων με πραγματική δημοκρατική κουλτούρα όπως της Σορβόννης. Δεν χρειάζεται να επανεφεύρει τον τροχό για να κάνει αριστερόστροφους κύκλους», τονίζει ο ίδιος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT