Το Ιδρυμα Ωνάση συνεχίζει τη στήριξη σε μαθητές

Το Ιδρυμα Ωνάση συνεχίζει τη στήριξη σε μαθητές

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Ιδρυμα Ωνάση θα καλύψει και την επόμενη χρονιά όλες τις δαπάνες της μετάβασης μαθητών που θα συμμετέχουν στις Μαθηματικές Ολυμπιάδες. Αυτό ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος του Ιδρύματος Αντώνης Παπαδημητρίου, κατά τη βράβευση 18 μαθητών που διακρίθηκαν σε διεθνείς ή βαλκανικές Μαθηματικές Ολυμπιάδες.

Ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης ευχαρίστησε το Ιδρυμα Ωνάση, τονίζοντας πως «για την κυβέρνηση είναι καθήκον να ενισχύσει το δημόσιο σχολείο, και γι’ αυτό είναι ανοικτή σε συνέργειες με φορείς μη κερδοσκοπικούς». Ο κ. Φίλης, πάντως, ξένισε μιλώντας μόνο για παιδιά δημοσίων σχολείων, καθώς μεταξύ των 18 ήταν και παιδιά από ιδιωτικά σχολεία. Στους βραβευθέντες ο πρόεδρος του ιδρύματος, Αντώνης Παπαδημητρίου, δώρισε από έναν φορητό υπολογιστή.

Την ίδια στιγμή, το Κοινωφελές Ιδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση υλοποιεί για τρίτο σχολικό έτος το πρόγραμμα «Μαθαίνουμε παρέα» σε δημόσια νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία της χώρας. Για το σχολικό έτος 2015-2016 εγκρίθηκαν 21 δραστηριότητες που θα υλοποιηθούν από 1.073 μαθητές σε 24 σχολεία στη Στερεά και στη Δυτική Ελλάδα, στην Πελοπόννησο και στην Κρήτη. Παράλληλα, το ίδρυμα ενέκρινε 25 νέες υποτροφίες για πρωτοετείς φοιτητές, οι οποίοι σπουδάζουν σε διαφορετικό μέρος από τον μόνιμο τόπο κατοικίας της οικογένειάς τους και αντιμετωπίζουν ιδιαίτερη δυσκολία να αντεπεξέλθουν στα αυξημένα έξοδα της φοίτησής τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή