Σύντομα (23/12/15)

3' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ασφάλεια πλοίων απέναντι σε κυβερνοεπιθέσεις

Το ζήτημα της ασφάλειας των πλοίων απέναντι σε κυβερνοεπιθέσεις και πιθανές τρομοκρατικές ενέργειες τέθηκε επί τάπητος σε πρόσφατη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ιδρυμα Ευγενίδου, με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής. Στη συνάντηση συμμετείχαν στελέχη από ναυτιλιακές εταιρείες, οργανισμοί και νηογνώμονες. Στον χαιρετισμό του ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ναυτιλίας και καθηγητής Ιωάννης Θεοτοκάς ανέφερε ότι πρόθεση του υπουργείου, μέσω της εν λόγω εκδήλωσης, είναι η ενημέρωση των ναυτιλιακών εταιρειών, των νηογνωμόνων και των φορέων της ναυτιλίας για τις τελευταίες εξελίξεις για επίκαιρα θέματα, όπως αυτό των κακόβουλων επιθέσεων στα λογισμικά των πλοίων και των ναυτιλιακών εταιρειών, καθώς και των λιμενικών υποδομών. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης εντοπίστηκαν πραγματικά και δυνητικά προβλήματα που έχουν ανακύψει, καθώς και πρακτικές που εφαρμόζονται επί του παρόντος σε θέματα εξοπλισμού, λογισμικού καθώς και εκπαίδευσης στελεχών εταιρειών και φορέων για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπισή τους.

Εταιρεία ειδικού σκοπού για έργο του υπ. Δικαιοσύνης από Profile

Η εισηγμένη Profile αναδείχθηκε προσωρινός ιδιωτικός φορέας σύμπραξης για το έργο «Ψηφιακή καταγραφή, αποθήκευση και διάθεση πρακτικών συνεδριάσεων δικαστηρίων με ΣΔΙΤ», που προκήρυξε το υπουργείο Δικαιοσύνης. Για τον σκοπό αυτό η επιχείρηση συνέστησε εταιρεία ειδικού σκοπού για έργο του υπ. Δικαιοσύνης. Η συνολική διάρκεια του έργου ανέρχεται σε 5,5 έτη. Το αντικείμενο της σύμπραξης περιλαμβάνει την ανάπτυξη πληροφοριακού συστήματος για την ψηφιακή καταγραφή, αρχειοθέτηση και διάθεση των πρακτικών των συνεδριάσεων των πολιτικών και ποινικών δικαστηρίων της χώρας που παράγονται με το σύστημα ηχογράφησης-αποηχογράφησης, καθώς και τη διαχείριση και συντήρηση του πληροφοριακού αυτού συστήματος και την παροχή υπηρεσιών ηχογράφησης-αποηχογράφησης των πρακτικών αυτών. Nα σημειωθεί ότι η Profile διαθέτει εμπειρία σε παρόμοια έργα, δεδομένου ότι έχει αναλάβει, στο διάστημα των τελευταίων οκτώ ετών, δυνάμει τριών διαφορετικών συμβάσεων, παρεμφερές έργο για λογαριασμό του υπ. Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, είναι όμως η πρώτη φορά που το έργο συμβασιοποιείται με τη μέθοδο ΣΔΙΤ.

Η διακοπή της εμπορίας ηλεκτρονικών υπολογιστών από την Toshiba Corporation στην Ευρώπη μέχρι το τέλος Μαρτίου 2016 επηρεάζει τη θυγατρική εταιρεία του εισηγμένου ομίλου Ideal Ηλεκτρονική ΑΒΕΕ, καθώς, μεταξύ των άλλων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της, έχει αναλάβει και τη διανομή των ηλεκτρονικών υπολογιστών Toshiba στην ελληνική αγορά. Οπως έχει αναφερθεί και στις ετήσιες οικονομικές εκθέσεις, ο εισηγμένος όμιλος τα τελευταία χρόνια έχει μειώσει την εξάρτησή του από τη συγκεκριμένη επιχειρηματική δραστηριότητα, έχοντας αναπτύξει νέες δραστηριότητες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ειδικότερα, έχει αναλάβει τη διανομή λευκών συσκευών (των εταιρειών Liebherr, Gorenje, Faber, Brandt Groupe, Elica), τη διανομή προϊόντων πληροφορικής και networking ACER, Alcatel, Fortinet, κ.ά.

Θυγατρική εταιρεία ιδρύει η «Ικτίνος»

Την ίδρυση νέας εταιρείας, με την επωνυμία «Ικτίνος Μάρμαρον», ανακοίνωσε η φερώνυμη εισηγμένη επιχείρηση, στο πλαίσιο αναδιοργάνωσης των εργασιών της. Η νεοσυσταθείσα εταιρεία αποτελεί 100% θυγατρική της «Ικτίνος Ελλάς» και θα δραστηριοποιείται στη χονδρική και λιανική εμπορία μαρμάρου στην εσωτερική αγορά, καθώς επίσης και σε έργα του εξωτερικού. Επίσης, η διοίκηση του «Ικτίνου» ανακοίνωσε ότι προτίθεται να προχωρήσει σε επιστροφή μετοχικού κεφαλαίου, με απόφαση της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί εντός του πρώτου τριμήνου του 2016, τηρώντας τους κανόνες δημοσιότητας που διέπονται από τον νόμο «Περί ανωνύμων εταιρειών».

Κινητικότητα στις θυγατρικές της Alumil το β΄ εξάμηνο

Η σύσταση θυγατρικών εταιρειών στη Σμύρνη της Τουρκίας και στο Κίεβο της Ουκρανίας αλλά και οι μετοχικές μεταβολές των θυγατρικών σε Βουλγαρία και Πολωνία αποτελούν τις σημαντικότερες επιχειρηματικές εξελίξεις για την εισηγμένη Alumil το β΄ εξάμηνο του 2015. Ειδικότερα, τον Σεπτέμβριο του 2015 ιδρύθηκε νέα θυγατρική εταιρεία, με την επωνυμία «Alumil Ege S.A.», η οποία εδρεύει στη Σμύρνη της Τουρκίας. Η κύρια δραστηριότητα της εταιρείας είναι η επεξεργασία και εμπορία προφίλ αλουμινίου και οικοδομικών υλικών στην ευρύτερη περιοχή. Το μετοχικό κεφάλαιο της νέας εταιρείας ανέρχεται σε 15.000 ευρώ και καλύφθηκε εξ ολοκλήρου από τη θυγατρική εταιρεία «Alumil Rom Industry S.A.» με ποσοστό 100%. Επίσης ιδρύθηκε νέα θυγατρική εταιρεία, με την επωνυμία «Alumil LLC», η οποία εδρεύει στο Κίεβο της Ουκρανίας. Η κύρια δραστηριότητα της εταιρείας είναι η εμπορία προφίλ αλουμινίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT