Σύντομα (29/12/15)

2' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα έργα 112 εκατ. ευρώ για τη ΜΕΤΚΑ EGN

Εργα συνολικού ύψους 112 εκατ. ευρώ ανέλαβε το τελευταίο διάστημα η ΜΕΤΚΑ EGN, θυγατρική της ΜΕΤΚΑ του ομίλου Μυτιληναίου, που δραστηριοποιείται στον τομέα των φωτοβολταϊκών. Το μεγαλύτερο συμβόλαιο αφορά μεγάλης κλίμακας έργο, ισχύος 57MW, στο Πουέρτο Ρίκο και έχει υπογραφεί με την Oriana Energy, LLC, θυγατρική του ομίλου Sonnedix. Η Sonnedix είναι ανεξάρτητος παραγωγός ενέργειας (IPP) από μονάδες ηλιακής ενέργειας. Αναπτύσσει, κατασκευάζει, έχει στην ιδιοκτησία της και λειτουργεί μονάδες ηλιακής ενέργειας σε ολόκληρο τον κόσμο. Εκτός από τις εργασίες μελέτης, προμήθειας και κατασκευής της μονάδας, οι οποίες θα ολοκληρωθούν στα μέσα του 2016, η METKA EGN θα παρέχει επίσης υπηρεσίες λειτουργίας και συντήρησης. Επιπλέον, έχουν υπογραφεί έξι ακόμα συμβόλαια για έργα στο Ηνωμένο Βασίλειο, με κορυφαίους επενδυτές, μεταξύ των οποίων οι Lightsource και Moser Baer, με τους οποίους έχει συνεργαστεί ήδη στο παρελθόν, καθώς και η Canadian Solar, που αποτελεί νέο πελάτη για την εταιρεία. Η METKA EGN, στην οποία η ΜΕΤΚΑ συμμετέχει με 50,1%, είναι αποτέλεσμα της σύμπραξης με τον όμιλο Εγνατία και δραστηριοποιείται στην παγκόσμια αγορά μεγάλων φωτοβολταϊκών έργων. Η εταιρεία εξυπηρετεί σημαντικούς διεθνείς πελάτες, κυρίως στις αγορές της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής, της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής.

Συνέδριο για τις εξελίξεις σε χρηματοοικονομικά – λογιστικά

Περισσότεροι από 200 ερευνητές, καθηγητές πανεπιστημίου από όλο τον κόσμο, στελέχη επιχειρήσεων καθώς και ενδιαφερόμενοι από την τοπική κοινωνία παρακολούθησαν το 14ο Ετήσιο Συνέδριο του Συνδέσμου Επιστημόνων Χρηματοοικονομικής και Λογιστικής, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα. Οι θεματικές ενότητες του συνεδρίου κάλυψαν τα αντικείμενα: λογιστικής, ελεγκτικής, χρηματοοικονομικής λογιστικής, χρηματοοικονομικής αναφοράς, τραπεζικής, χρηματοοικονομικής κρίσης, αποτίμησης επιχειρήσεων, χρηματοοικονομικής των επιχειρήσεων, χρηματοοικονομικού κινδύνου και διαχείρισης κινδύνου, χρηματοοικονομικών αγορών, διοικητικής λογιστικής και φορολογίας. Το συνέδριο διοργάνωσαν το Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης, το Κέντρο Ελέγχου και Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών (ΚΕΔΕΟ) του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, τα προγράμματα μεταπτυχιακών του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Επιστημόνων Χρηματοοικονομικής και Λογιστικής Ελλάδος.

ΟΤΕ και Cosmote μειώνουν τα τέλη τερματισμού

Σε νέα μείωση των τελών τερματισμού κλήσεων προχωρά από την 1η Ιανουαρίου 2016 ο όμιλος ΟΤΕ. Οπως ανακοινώθηκε χθες, ο ΟΤΕ και η Cosmote θα μειώσουν περαιτέρω τα τέλη τερματισμού για κλήσεις από όλα τα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα προς τα δίκτυα σταθερής και κινητής του ομίλου. Συγκεκριμένα, από τις αρχές του νέου έτους, το ισχύον τέλος τερματισμού κλήσεων στο κινητό δίκτυο της Cosmote από 0,01103 ευρώ/λεπτό θα μειωθεί σε 0,01081 ευρώ/λεπτό. Αντίστοιχα, από την αρχή του 2016, το ισχύον τέλος τερματισμού κλήσεων στο δίκτυο του ΟΤΕ θα μειωθεί από 0,0695 ευρώ/λεπτό σε 0,0665 ευρώ/λεπτό. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι παραπάνω τιμές είναι χωρίς ελάχιστη χρέωση, με χρέωση ανά δευτερόλεπτο, και δεν περιλαμβάνουν ΦΠΑ.

Δύο ξενοδοχεία διαπραγματεύεται η Philian Hotels and Resorts

Την εξαγορά δύο νέων ξενοδοχειακών καταλυμάτων διαπραγματεύεται ο όμιλος ξενοδοχείων Philian Hotels and Resorts. Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου και πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου Μάκης Κουκουλάκης εξέφρασε την ελπίδα οι διαπραγματεύσεις να τελεσφορήσουν μέσα στο νέο έτος. Πρόκειται για ένα νεότευκτο συγκρότημα από 7 βίλες πολυτελείας στη Σαντορίνη και για ένα ξενοδοχείο μπουτίκ 30 δωματίων, το οποίο θα ανακαινιστεί και θα αναβαθμιστεί σε κατηγορία. Παράλληλα, ο κ. Κουκουλάκης σημείωσε ότι στα σχέδια του ομίλου περιλαμβάνονται και ξενοδοχεία στο εξωτερικό. Ο όμιλος που παρουσίασε αύξηση 37% στον κύκλο εργασιών του κατά το 2015 πραγματοποίησε επένδυση 1 εκατ. για τον εκσυγχρονισμό των ξενοδοχειακών του μονάδων. Συνολικά διαθέτει 11 ξενοδοχεία σε Θεσσαλονίκη, Σκιάθο, Πήλιο και Χαλκιδική.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT