Με κέρδη έκλεισαν οι αγορές στην Ευρώπη

Με κέρδη έκλεισαν οι αγορές στην Ευρώπη

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοδικά κινήθηκαν χθες οι ευρωπαϊκές αγορές ενισχυμένες από μια ελαφρά ανάκαμψη των τιμών του πετρελαίου, που, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αναλυτών, βρισκόταν πίσω από την άνοδο με την οποία άνοιξε η Wall Street. Οι τιμές του «μαύρου χρυσού» ανέκαμψαν σε επίπεδα πάνω από τα 37 δολάρια το βαρέλι εν μέσω επιδείνωσης του καιρού, αλλά παραμένουν στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων ετών.

Τα μεγαλύτερα κέρδη κατέγραψαν το Παρίσι και η Φρανκφούρτη, με τους δείκτες CAC 40 και XETRA DAX να κλείνουν με άνοδο 1,81% και 1,94%, αντιστοίχως, και να διαγράφουν τις ζημίες της πρώτης συνεδρίασης μετά τα Χριστούγεννα. Κι ενώ εξίσου σημαντικά ήταν τα κέρδη για τις αγορές του Μιλάνου και της Μαδρίτης με τους δείκτες FTSE MIB και IBEX να κλείνουν με άνοδο 1,37% και 1,23%, αντιστοίχως, λιγότερο επωφελήθηκε από το θετικό κλίμα το Λονδίνο.

Η ανάγκη για ανοικοδόμηση των περιοχών στη βόρεια Αγγλία που επλήγησαν από τις πλημμύρες καλλιέργησε προσδοκίες για αύξηση της ζήτησης στον κατασκευαστικό κλάδο, οπότε κατέγραψαν σημαντικά κέρδη οι μετοχές των κατασκευαστικών εταιρειών. Ωστόσο, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου έκλεισε με άνοδο μόλις 0,96%, παρουσιάζοντας πολύ μικρότερα κέρδη από τις άλλες ευρωπαϊκές αγορές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT