Σύντομα (31/12/15)

2' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πιστοποιητικό διάκρισης 4 αστέρων στην Interamerican

Στο πλαίσιο του ετήσιου θεσμού αναγνώρισης και πιστοποίησης της Επιχειρηματικής Αριστείας, που οργάνωσε και φέτος η Ελληνική Εταιρεία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ), η Interamerican έλαβε το πιστοποιητικό διάκρισης τεσσάρων αστέρων το European Foundation for Quality Management (EFQM). H εταιρεία υπέβαλε προς αξιολόγηση έκθεση αναφοράς αρχών, οργανωτικών δομών και πρακτικών που ακολουθεί, καθώς και δείκτες-στοιχεία μετρήσεων διαχείρισης και αποτελεσμάτων: χαρτογράφηση της ηγεσίας του Κέντρου Κοινών Υπηρεσιών-Shared Services Center (SSC), της εταιρικής στρατηγικής για βιώσιμη και μακροπρόθεσμη αποδοτικότητα με πελατοκεντρική κατεύθυνση, διαφάνεια και ανάπτυξη επιχειρησιακών συστημάτων ΙΤ, του ανθρώπινου δυναμικού του SSC, των συνεργασιών και της χρηματοδότησης του SSC, της εμπλοκής του σε διαδικασίες, προϊόντα και υπηρεσίες. Επίσης, στην έκθεση αναλύθηκαν τα αποτελέσματα στη βάση της ικανοποίησης πελατών και δικτύων πωλήσεων, της σύνδεσης των εργαζομένων του SSC με το εταιρικό διοικητικό σύστημα ανθρώπινου δυναμικού, κ.ά.

Πτώση 8,5% του δείκτη τιμών παραγωγού στη βιομηχανία

Μείωση 8,5% σημείωσε ο γενικός δείκτης τιμών παραγωγού στη βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς) τον Νοέμβριο εφέτος σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Νοεμβρίου 2014, έναντι μείωσης 2,3%, που σημειώθηκε κατά την ίδια σύγκριση των δεικτών το 2014 προς το 2013.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, η μείωση στο κόστος παραγωγής των εγχώριων βιομηχανιών οφείλεται στις εξής μεταβολές των δεικτών των επιμέρους αγορών:

α. Στη μείωση του δείκτη τιμών παραγωγού εγχώριας αγοράς κατά 6,6%.

β. Στη μείωση του δείκτη τιμών παραγωγού εξωτερικής αγοράς κατά 13,8%.

Επίσης, ο γενικός δείκτης τον Νοέμβριο 2015 σε σύγκριση με τον δείκτη του Οκτωβρίου 2015 παρουσίασε μείωση 0,1% έναντι μείωσης 1,4%, που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση των δεικτών το 2014.

5η δόση επιδόματος ενοικίου

Χθες, εκτάκτως, έγινε η καταβολή του επιδόματος ενοικίου, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας. Συγκεκριμένα είναι η καταβολή της πέμπτης δόσης του επιδόματος στους δικαιούχους και αφορά 19.443 άτομα, με το καταβαλλόμενο ποσό να ξεπερνάει τα 2,4 εκατ. ευρώ. Η καταβολή του επιδόματος ενοικίου εξαρτάται από την ορθή καταχώριση –με ευθύνη των δικαιούχων– των στοιχείων για τα μισθωτήρια και τους ιδιοκτήτες των μισθωμένων κατοικιών, δεδομένου ότι το επίδομα καταβάλλεται στους ιδιοκτήτες, ενώ είναι αφορολόγητο, ακατάσχετο και δεν συμψηφίζεται με δικές τους βεβαιωμένες οφειλές στην εφορία ή στα ασφαλιστικά ταμεία.

Διαθεσιμότητα δωματίων σε Πήλιο – Βόλο

Υπάρχει διαθεσιμότητα δωματίων στα ξενοδοχεία του Βόλου και του Πηλίου, όπως ανακοίνωσε η Ενωση Ξενοδόχων Μαγνησίας. Η Ενωση προτρέπει τους επισκέπτες που έχουν αποφασίσει να επισκεφθούν τον προορισμό να ζητήσουν τυχόν προσφορές που δίνουν τα ξενοδοχεία γι’ αυτή την περίοδο. Επίσης, προσθέτει ότι οι επισκέπτες με βάση τα σημερινά δεδομένα έχουν τη δυνατότητα να βρουν δωμάτια σε όλες τις περιοχές και σε όλες τις κατηγορίες των ξενοδοχείων με τις αντίστοιχες τιμές. Επιπλέον, η Ενωση σημειώνει ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει φροντίσει έγκαιρα για τον αποχιονισμό των δρόμων σε περίπτωση χιονόπτωσης.

Κοινωνικό πρόγραμμα «Μετρήσεις ζωής» από Novartis

Η Novartis υλοποιεί τους τελευταίους δύο μήνες το πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητας «Μετρήσεις ζωής». Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που τελεί υπό την αιγίδα του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.) και πραγματοποιείται με τη στήριξη των Δήμων Αθηναίων, Αιγάλεω, Κοζάνης, Σερρών, Λαμιέων, Ηρακλείου Κρήτης και Πύργου, καθώς και την επιστημονική υποστήριξη της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας (ΕΠΕ). Στόχος του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση του κοινού σε θέματα πρόληψης και τακτικής διεξαγωγής διαγνωστικών εξετάσεων, μέσα από την παροχή δωρεάν ελέγχων στους συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν δυσκολίες πρόσβασης στο σύστημα Υγείας. Η ενέργεια εντάσσεται στο πλαίσιο της διαρκούς δέσμευσης της Novartis να στηρίζει έμπρακτα τους ασθενείς, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας πρωτοποριακά προγράμματα με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους, καθώς και του προσδόκιμου επιβίωσής τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT