Στάση αναμονής από το Ποτάμι

Στάση αναμονής από το Ποτάμι

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ο Κυρ. Μητσοτάκης πρέπει να αποδείξει ότι είναι μεταρρυθμιστής» ήταν ο τίτλος της ανακοίνωσης που εξέδωσε το Ποτάμι και από μόνος του προδίδει τη στάση αναμονής που θα τηρήσει το κόμμα του κ. Στ. Θεοδωράκη έναντι του νέου αρχηγού της Ν.Δ. Αλλωστε αυτό ήταν και το γενικό συμπέρασμα της συζήτησης στην κοινοβουλευτική ομάδα που συνήλθε για πρώτη φορά στη νέα χρονιά. Οτι «η εκλογή Μητσοτάκη είναι μια ευκαιρία για τη Ν.Δ. να αποβάλει τα συντηρητικά της χαρακτηριστικά και να κινηθεί στον μεταρρυθμιστικό χώρο» χωρίς ωστόσο να λείπει και η υπόμνηση ότι «η εκλογή του νέου αρχηγού μένει να αποδειχθεί αν θα κατορθώσει να αντιμετωπίσει υπαρκτό ιδεολογικό διχασμό της Ν.Δ. που ήταν άλλωστε και η αιτία που απέτυχε ως κυβέρνηση».

Παράλληλα, συνεργάτες του κ. Θεοδωράκη διέψευδαν βέβαια τις διαδικτυακές φημολογίες που ήθελαν τον επικεφαλής του κόμματος ακόμη και να δρομολογεί εδώ και τώρα μια στρατηγική συμμαχία είτε με τη Ν.Δ., είτε με το ΠΑΣΟΚ, είτε ακόμη και με τον ΣΥΡΙΖΑ για λόγους πολιτικής επιβίωσης. «Είναι αυτονόητο ότι παραμένουμε πολιτικά αυτόνομοι και θα συνεχίσουμε να τροφοδοτούμε την κοινωνία με λύσεις ως ο απαραίτητος μεταρρυθμιστικός εταίρος» φέρεται να είπε ο κ. Στ. Θεοδωράκης στην Κ.Ο., εκτιμώντας επιπλέον ότι μετά τη νίκη Μητσοτάκη το «Ποτάμι» θα δεχθεί επιθέσεις… αγάπης και από τον ΣΥΡΙΖΑ που επίσης θα επιχειρήσει να προσεγγίσει το κέντρο.

Αν κάτι, ωστόσο, μένει ως αίσθηση από τη χθεσινή σύσκεψη –που σημειωτέον έγινε σε πολύ καλό κλίμα– είναι ότι στο κόμμα του κ. Θεοδωράκη έχουν κατανοήσει βέβαια ότι οι εξελίξεις στη Ν.Δ. πιθανότατα θα αποτυπωθούν σε βάρος τους ήδη από τις επόμενες δημοσκοπήσεις. Και γι’ αυτό δεν ήταν λίγα τα στελέχη που παραδέχονταν κατ’ ιδίαν ότι το Ποτάμι πρέπει να προλάβει με δικές του πρωτοβουλίες τις πολιτικές εξελίξεις πριν βρεθεί να παρασύρεται άβουλο από αυτές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή