Η αποστροφή κυβερνητικών στελεχών που βρίσκονται κοντά στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι «το ΤΑΙΠΕΔ δεν μας αρέσει και θα χαρούμε όταν αντικατασταθεί από το νέο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων» αποτελεί άραγε αιχμή και κατά του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιου Πιτσιόρλα; Το ερώτημα ανακύπτει έπειτα από τη δημόσια διατύπωση διαμετρικά αντίθετων απόψεων αναφορικά με τις αποκρατικοποιήσεις και τα χαρακτηριστικά του κράτους, από τον κ. Πιτσιόρλα και τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά. Ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ προκάλεσε ενόχληση στην κυβερνητική ηγεσία με όσα είπε το περασμένο Σάββατο (ΤΑ ΝΕΑ), όχι μόνο για τις αποκρατικοποιήσεις, αλλά και για την ανάγκη ανοίγματος στον χώρο της Κεντροαριστεράς, με κυβερνητικά στελέχη να σχολιάζουν ότι πρόκειται για προσωπικές τοποθετήσεις, αφήνοντας να εννοηθεί ότι πρόκειται για μια πολιτική τοποθέτηση που δεν έχει αφετηρία σε κεντρικό σχεδιασμό σε επίπεδο ΣΥΡΙΖΑ ή κυβέρνησης.
Οσον αφορά τις αποκρατικοποιήσεις, οι δηλώσεις του ότι η Αριστερά θα πρέπει να σταματήσει να τις αντιμετωπίζει ως «ξεπούλημα των ασημικών» και ότι θα πρέπει να απελευθερώσει την κοινωνία από τον κρατισμό, ο οποίος κατατρώει κάθε δημιουργική πρωτοβουλία στην Ελλάδα, αλλά και ότι το κράτος δεν χρειάζεται και δεν πρέπει να είναι παραγωγός προϊόντων, ούτε μπορεί και ούτε πρέπει να εξασφαλίζει ευνοϊκότερους όρους εργασίας για τους ημετέρους, απαντήθηκαν από τον κ. Παππά, που τοποθετήθηκε σε διαμετρικά αντίθετο μήκος κύματος. Ο υπουργός Επικρατείας εξέφρασε (Εφημερίδα των Συντακτών) τη διαφωνία του. «Το συμπέρασμα ότι φταίνε ο κρατισμός και το μεγάλο Δημόσιο για την κρίση δεν είναι συμπέρασμα που αφορά την Αριστερά. Το δε επιχείρημα ότι η Αριστερά εγκλώβισε τον κόσμο στον κρατισμό είναι επιχείρημα που ακούγεται από τους σφοδρούς πολέμιούς της. Ολους όσοι απεύχονταν την αριστερή διακυβέρνηση. Προφανώς, μια τέτοια ανάγνωση του παρελθόντος είναι απολύτως άστοχη». Ο κ. Παππάς δεν εξέφρασε απλώς τη διαφωνία του, αλλά προσέδωσε χαρακτηριστικά διαφορετικής ιδεολογικής προσέγγισης στο θέμα. Συνέχισε, μάλιστα, αναφορικά με την τοποθέτηση ότι το κράτος δεν μπορεί να είναι παραγωγός προϊόντων, δηλώνοντας ότι «το Δημόσιο πρέπει να εγγυάται παροχή υπηρεσιών και αγαθών που αποδεδειγμένα ο ιδιωτικός τομέας αδυνατεί να καλύψει, καθώς κινείται αποκλειστικά από το κίνητρο της κερδοφορίας. Η εποχή της αποθέωσης της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και της συνολικής απόσυρσης του κράτους από τις δημόσιες υποδομές έχει παρέλθει».
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Πιτσιόρλας έρχεται σε αντιπαράθεση με κυβερνητικά στελέχη, καθώς υπό δοκιμασία βρέθηκαν οι σχέσεις του με τον κ. Χρ. Σπίρτζη, με επίκεντρο την παραχώρηση των περιφερειακών αεροδρομίων.