Μεγάλη ζήτηση στα όπλα συναγερμού

Μεγάλη ζήτηση στα όπλα συναγερμού

2' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΟΛΩΝΙΑ. Δέκα χιλιάδες ευρώ αμοιβή προσφέρει η εισαγγελία της Κολωνίας σε όποιον αυτόπτη μάρτυρα των σεξουαλικών επιθέσεων εναντίον γυναικών και κλοπών το βράδυ της παραμονής Πρωτοχρονιάς, στον κεντρικό σταθμό της πόλης, προσέλθει και δώσει χρήσιμες πληροφορίες για τον εντοπισμό των δραστών. Παράλληλα αυξάνεται η ζήτηση για όπλα συναγερμού και σπρέι αυτοάμυνας. «Αυτή τη στιγμή έχουμε μεγάλο αριθμό αιτημάτων για χορήγηση αδειών οπλοφορίας», ανέφεραν μέσω του Facebook οι αστυνομικές αρχές, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για αμυντικά όπλα «συναγερμού». Πολλά γερμανικά μέσα ενημέρωσης υποστηρίζουν επίσης ότι έχει αυξηθεί η ζήτηση τόσο για όπλα συναγερμού όσο και για αμυντικά σπρέι όχι μόνο στην Κολωνία αλλά και σε άλλες περιοχές, όπως στη Βαυαρία, την πύλη εισόδου στη Γερμανία για τους περισσότερους πρόσφυγες και μετανάστες που φτάνουν στη χώρα από την Αυστρία.

«Από τις αρχές του έτους έχουμε πουλήσει διπλάσιο αριθμό σπρέι σε σχέση με τις προηγούμενες περιόδους, ενώ οι πωλήσεις αμυντικών όπλων αερίου έχουν αυξηθεί κατά το ένα τρίτο περίπου», είπε ένας οπλοπώλης από την κοινότητα Νότις, στα βόρεια της Κολωνίας, στον ιστότοπο της τοπικής εφημερίδας Rheinische Post. Σημείωσε όμως ότι οι πελάτες του είναι στην πλειονότητά τους «άνδρες που θέλουν να αγοράσουν σπρέι για τις συζύγους ή τις κόρες τους». Μέχρι σήμερα, η αστυνομία υποστηρίζει ότι οι περισσότεροι από τους υπόπτους είναι πρόσφυγες ή παράνομοι μετανάστες. Μετά την κριτική που δέχθηκε η τοπική αστυνομία, η κυβέρνηση του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας θέλει να κινητοποιήσει περισσότερους αστυνομικούς στους δρόμους της πόλης. Ο αριθμός των ανδρών αναμένεται να αυξηθεί σύντομα κατά 500, ανακοίνωσε η πρωθυπουργός του κρατιδίου,Χανελόρε Κραφτ, στη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης.

Συνολικά οι αρχές δέχθηκαν 652 καταγγελίες, ενώ κατηγορίες έχουν απαγγελθεί εναντίον 13 ανδρών βορειοαφρικανικής καταγωγής, οι οποίοι κατηγορούνται κυρίως για κλοπές και όχι για σεξουαλικές επιθέσεις. Η αστυνομία πρέπει να παρακολουθήσει 355 ώρες βιντεοσκοπημένο υλικό από τις κάμερες ασφαλείας για να αναγνωρίσει ενδεχόμενους δράστες.

Πίσω στην Καγκελαρία

Στο μεταξύ, περιφερειακός σύμβουλος από το Λάντσχουτ της Βαυαρίας έστειλε χθες ένα λεωφορείο με πρόσφυγες στην καγκελαρία, θέλοντας να υπογραμμίσει την αδυναμία της περιοχής του να φιλοξενήσει τους ανθρώπους αυτούς. Συνολικά 450 πρόσφυγες έχουν κάνει αιτήσεις ασύλου, που έχουν αναγνωριστεί από τις αρχές, αλλά το Λάντσχουτ δυσκολεύεται να βρει στέγη για τους πρόσφυγες. Με την ενέργειά του ο Πέτερ Ντράιερ ήθελε να αποδείξει ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί η τρέχουσα πολιτική στο προσφυγικό, εξήγησε ο ίδιος.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγο καιρό ο Βαυαρός πρωθυπουργός, Χορστ Ζέεχοφερ, είχε πει στη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου ότι στη χειρότερη περίπτωση θα μπορούσε η Βαυαρία να στέλνει όσους πρόσφυγες φτάνουν στο κρατίδιο, στο Βερολίνο. Αυτό όμως ήταν ένα κυνικό αστείο και εξέφραζε την αγανάκτησή του για την πολιτική της καγκελαρίου Αγκελα Μέρκελ. Αντίθετα, ο Ντράιερ έκανε το ανέκδοτο πράξη. «Δεν θα τα καταφέρουμε!» είχε δηλώσει, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Die Welt, στην καγκελάριο τον περασμένο Οκτώβριο ο Ντράιερ, σε τηλεφωνική επικοινωνία με την Αγκελα Μέρκελ, και την είχε «απειλήσει» ότι θα στέλνει τους επιπλέον πρόσφυγες από την περιοχή του στην καγκελαρία. «Αν η Γερμανία υποδεχθεί ένα εκατομμύριο πρόσφυγες, αυτό σημαίνει ότι στην περιοχή μου αναλογούν 1.800 άτομα. Τους επιπλέον θα τους στέλνω με λεωφορείο στην καγκελαρία», φέρεται να είχε δηλώσει στην κ. Μέρκελ ο περιφερειακός σύμβουλος. Σύμφωνα δε με το δημοσίευμα, η καγκελάριος είχε απαντήσει: «Αν μου στείλετε λεωφορεία, εγώ θα έπρεπε να τα στείλω πίσω στην Ελλάδα. Αλλά από εκεί θα έλθουν και πάλι σ’ εσάς».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή