Με δύο γραμμές η Κ.Ο. του Ποταμιού

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μια ειλικρινή συζήτηση που μάλλον θα έπρεπε να έχει γίνει από καιρό εξελίχθηκε η χθεσινή συνεδρίαση της Κ.Ο του Ποταμιού, καθώς δεν έλειψε η κριτική στις επιλογές του κ. Στ. Θεοδωράκη, ενώ για πρώτη φορά οι βουλευτές αλληλοπροκλήθηκαν να εξηγήσουν όσα προτείνουν –και δημοσίως– για το μέλλον του κόμματος. Κι αν κάτι φάνηκε από τη συζήτηση, είναι ότι το κόμμα έχει εμφανώς δύο τάσεις. Την κεντροδεξιά, που φαίνεται να είναι μειοψηφική και υποστηρίζει ανοιχτά ως λύση την προγραμματική σύμπραξη με τη Ν.Δ., και την πλειοψηφούσα, η οποία εισηγείται μεν στον κ. Θεοδωράκη μια συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, τη ΔΗΜΑΡ και μεμονωμένα στελέχη, χωρίς ωστόσο τα στελέχη που την υποστηρίζουν να αποσαφηνίζουν πώς ακριβώς θα προκύψει μια τέτοια συμπαράταξη και κυρίως ποιος θα ήταν επικεφαλής της.

Η διάσταση αυτή, άλλωστε, ήταν πολιτικά και η πιο ενδιαφέρουσα της συνεδρίασης. Και κυρίως όταν ο κ. Ιάσονας Φωτήλας προκλήθηκε να δώσει «εξηγήσεις» για την πρόσφατη πρότασή του το Ποτάμι να συμπλεύσει με τον κ. Κυρ. Μητσοτάκη. Ο βουλευτής όχι μόνον υπεραμύνθηκε της εισήγησής του, αλλά είπε ότι είναι η μόνη που εκτιμά ότι θα διασφαλίσει την αυτοτέλεια του Ποταμιού με επικεφαλής τον κ. Θεοδωράκη. Και εκθέτοντας ως νεφελώδεις π.χ. τις θέσεις του κ. Σπ. Λυκούδη, τον προκάλεσε ευθέως να πει τους όρους υπό τους οποίους το Ποτάμι θα μπορούσε να συμπράξει με το ΠΑΣΟΚ, όπως και να κατονομάσει επιτέλους ποιος θα ήταν αρχηγός στο νέο αυτό σχήμα που περιγράφει ασαφώς στις συνεντεύξεις του. Ο δε τελευταίος, όταν πήρε τον λόγο, έσπευσε μεν να στηρίξει τον κ. Θεοδωράκη και να αποδομήσει την κ. Γεννηματά, αλλά και πάλι δεν εξήγησε πώς σκέφτεται τη συνύπαρξη των δύο κομμάτων αν το Ποτάμι θέσει βέτο για την απομάκρυνση της αρχηγού του ΠΑΣΟΚ.

Τις απόψεις που εξέφρασε προσφάτως στην «Κ» επανέλαβε από την πλευρά του ο κ. Θεοχάρης, ο οποίος επιπλέον περιέγραψε ως μείζον πρόβλημα του Ποταμιού την επικοινωνιακή αντίληψη που επικυριαρχεί της χάραξης σαφούς στρατηγικής. Και εκείνος, όμως, όταν προκλήθηκε να πει ποιον εισηγείται ως αρχηγό του νέου μεταρρυθμιστικού πόλου που προτείνει, απέφυγε να απαντήσει.

Επισημαίνεται ότι ο κ. Θεοδωράκης ζήτησε απλά από τους βουλευτές του να διατυπώνουν στο εξής τις απόψεις τους εντός των θεσμικών οργάνων και να μη δίνεται δημοσίως η εικόνα διάλυσης – κάτι που βρήκε σύμφωνους τους πάντες. Κατέγραψε δε, χωρίς να απορρίπτει, όλες τις απόψεις που ακούστηκαν, και άφησε να εννοηθεί ότι τις τελικές αποφάσεις του θα τις θέσει προς κρίσιν στο επικείμενο συνέδριο.

Είναι, τέλος, εντυπωσιακό ότι οι περισσότεροι βουλευτές μετά τη συνεδρίαση δήλωναν ανακουφισμένοι, συνομολογώντας ότι «έπρεπε κάποιοι να εκφράσουν δημοσίως την αγωνία τους για το μέλλον του Ποταμιού, για να αναγκαστούμε επιτέλους να συζητήσουμε ειλικρινά μεταξύ μας».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT