Λαγκάρντ: Σύνδεση ασφαλιστικού με το χρέος

Λαγκάρντ: Σύνδεση ασφαλιστικού με το χρέος

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σαφές μήνυμα ότι θα πρέπει να προχωρήσει η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος, έστειλε χθες η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ. Αν και δήλωσε πως αν δεν προχωρήσει η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, όπως πρέπει, τότε θα πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερη μείωση του χρέους, συνδέοντας τα δύο θέματα, αμέσως μετά πρόσθεσε ότι όσο μεγάλη και να είναι, τελικά, η μείωση του χρέους, το συνταξιοδοτικό σύστημα δεν θα καταστεί βιώσιμο αν δεν αλλάξει. Και αυτό γιατί κάθε χρόνο ο ελληνικός προϋπολογισμός πληρώνει 10% του ΑΕΠ της χώρας, όταν ο μέσος όρος στην Ευρώπη είναι 2,5% του ΑΕΠ.

«Το σύστημα πρέπει να είναι βιώσιμο μεσομακροπρόθεσμα, οπότε πρέπει να πάρουν μέτρα τώρα», ξεκαθάρισε. Αναφορικά με τη στάση που τηρεί το ΔΝΤ, κι αν αυτή είναι «σκληρή», η κ. Λαγκάρντ υποστήριξε ότι «δεν μου αρέσει να μας παρουσιάζουν σαν το δρακόντεια αυστηρό ΔΝΤ. Η Ελλάδα έχει κάνει πολλές θυσίες, έχουμε πει ότι η δημοσιονομική προσαρμογή δεν πρέπει να είναι υπερβολική, πρέπει να βελτιωθεί η συλλογή φόρων, να παταχθεί η φοροδιαφυγή και πρέπει να υπάρξει μείωση χρέους από άλλους Ευρωπαίους». Αλλά σημείωσε ότι επιδίωξη είναι να πετύχει η Ελλάδα στην πραγματική ζωή και όχι στα χαρτιά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή