Διαμαρτυρία συνδικαλιστών της ΕΛ.ΑΣ. έξω από το Μαξίμου

Διαμαρτυρία συνδικαλιστών της ΕΛ.ΑΣ. έξω από το Μαξίμου

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε άτυπο face control από αστυνομικούς υποβάλλονταν χθες όσοι πολίτες επιχειρούσαν να διασχίσουν πεζή την οδό Ηρώδου Αττικού. Μετά τις δύο πρωινές «παρεμβάσεις», αρχικά των συνδικαλιστών της ΕΛ.ΑΣ., που διαμαρτυρήθηκαν με αυτοσχέδιες πικέτες τις οποίες είχαν μεταφέρει κρυμμένες κάτω από τις στολές τους, και στη συνέχεια μελών του ΝΑΤ, που επιχείρησαν να στήσουν πανό, η ηγεσία της ΓΑΔΑ έδωσε εντολή να ελέγχονται όσοι πολίτες ήθελαν να διέλθουν πεζή από την Ηρώδου Αττικού. Επισήμως, πάντως, η ηγεσία της Αστυνομίας απέδωσε την πρωτοφανή εντατικοποίηση των ελέγχων στη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τους υπουργούς Εσωτερικών της Γαλλίας, Μπερνάρ Καζνέβ, και της Γερμανίας, Τόμας ντε Μεζιέρ.

Λίγο πριν από τις 9 π.μ. χθες, συνδικαλιστές της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων αιφνιδίασαν τους συναδέλφους τους από τη φρουρά του Μεγάρου Μαξίμου και σήκωσαν αυτοσχέδιες μαύρες πικέτες απέναντι ακριβώς από το πρωθυπουργικό γραφείο.

Ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ Γρηγόρης Γερακαράκος δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι «κρύψαμε τα πλακάτ μέσα στις στολές μας».

Λίγο αργότερα, «παρέμβαση» έξω από το Μέγαρο Μαξίμου έκαναν τρεις γυναίκες που συμμετείχαν σε συγκέντρωση μελών του ΝΑΤ στο Σύνταγμα. Πρόλαβαν να φωνάξουν συνθήματα πριν απομακρυνθούν από τη φρουρά.

Το αποτέλεσμα του διπλού αιφνιδιασμού ήταν η ηγεσία της ΓΑΔΑ να εντατικοποιήσει τα μέτρα αστυνόμευσης, λόγω και της συνάντησης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τους υπουργούς Εσωτερικών της Γερμανίας και της Γαλλίας. Συγκεκριμένα, δόθηκε εντολή σε ενστόλους να ακροβολιστούν στις γωνιές της Ηρώδου Αττικού και να υποβάλλουν σε άτυπο έλεγχο όσους επιχειρούσαν να περπατήσουν επί του δρόμου.

Αξιωματούχος της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής διευκρίνισε, ωστόσο, ότι τα έκτακτα μέτρα ήταν προσωρινά και επρόκειτο να ανασταλούν στο τέλος της ημέρας.

Στην Παλιά Βουλή

Εκτός της πρωινής «παρέμβασης» έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, συνδικαλιστές της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού πραγματοποίησαν χθες έξω από το κτίριο της Παλιάς Βουλής συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία προς τη Βουλή. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν περισσότερα από 2.500 άτομα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή