Σύντομα

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Κρήτη στηρίζει τη ροή Ρώσων τουριστών

Τη διαβεβαίωση ότι θα δημιουργηθούν άμεσα visa centers και θα στελεχωθούν περαιτέρω οι προξενικές μας αρχές στη Ρωσία έδωσε η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά, στο πλαίσιο συνάντησης που είχε με τον εντεταλμένο σύμβουλο τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης Μιχάλη Βαμιεδάκη και άλλους παράγοντες, με αντικείμενο την ενίσχυση του τουρισμού από τη Ρωσία. Ο κ. Βαμιεδάκης συμμετείχε σε συσκέψεις με εκπροσώπους των μεγαλύτερων ρωσικών τουριστικών οργανισμών (Tez Tour, Coral, Pegas Travel και Anex Tour), όπου συζητήθηκε το θέμα της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου, μέσω προγραμματισμού επιπλέον αεροπορικών πτήσεων τον Απρίλιο, τον Μάιο και τον Οκτώβριο. Πάντως, οι εκπρόσωποι των τουριστικών οργανισμών έθεσαν το θέμα της υποτίμησης του ρουβλίου, που καθιστά ακριβότερη την επίσκεψη των Ρώσων στις ευρωπαϊκές χώρες.

Τα φτερά της στην αγορά της Απω Ανατολής ανοίγει η εταιρεία φωτισμού και φωτιστικών City Lights, που έκανε τη μελέτη φωτισμού και την προμήθεια των φωτιστικών στο εμβληματικό ελληνικό εστιατόριο της Σιγκαπούρης «Alati, Divine Greek Cusine». Αποτυπώνοντας ένα έντονο ελληνικό χρώμα, η City Lights μετέφερε το φως του Αιγαίου και το άρωμα νησιωτικότητας στην καρδιά της ασιατικής μεγαλούπολης. «Με κινήσεις εξωστρέφειας δείχνουμε ότι η ελληνική επιχειρηματικότητα μπορεί να σταθεί επάξια σε κάθε σημείο του πλανήτη», αναφέρει η Ντ. Ασημομύτη, ιδιοκτήτρια της εταιρείας.

Σαντορίνη: Αεροδρόμιο και ανάπτυξη

Τη σημαντικότητα του αεροδρομίου στην ποιοτική ανάπτυξη της Σαντορίνης τόσο σε επίπεδο εξυπηρέτησης των τουριστών όσο και των κατοίκων επισήμανε ο δήμαρχος Θήρας Νίκος Ζώρζος σε συνάντηση που είχε με υψηλόβαθμα στελέχη της Κοινοπραξίας Fraport Ag- Slentel Ltd, του εταιρικού σχήματος που έχει αναλάβει την ανάπτυξη και λειτουργία 14 περιφερειακών αεροδρομίων της Ελλάδας. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να έχουν διαρκή επικοινωνία για τον καλύτερο συντονισμό των ενεργειών. Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι της κοινοπραξίας ανέφεραν ότι στόχος είναι η ομαλή μετάβαση στα νέα δεδομένα, καθώς και η αμοιβαία συνεργασία με την τοπική κοινωνία. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν, επίσης, οι κ. Μανώλης Καραμολέγκος, πρόεδρος των ξενοδόχων, και Νίκος Νομικός, πρόεδρος του Εμπορικοεπαγγελματικού Συλλόγου. Σημειώνεται ότι η κοινοπραξία έχει ξεκινήσει το τελευταίο διάστημα άτυπες συναντήσεις με τις τοπικές αρχές και τους φορείς των αεροδρομίων που θα έχει στην ευθύνη της. Πριν από τη Σαντορίνη ανάλογες συναντήσεις έγιναν στη Θεσσαλονίκη, στη Μύκονο και στην Κω.

Η θέση της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών για το ΝΑΤ

Θέση αναφορικά με την επιχειρούμενη ασφαλιστική μεταρρύθμιση, και συγκεκριμένα στα ζητήματα που άπτονται της λειτουργίας του ΝΑΤ, έλαβε εντός της εβδομάδας η Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ), κατά τον ετήσιο απολογισμό της, επισημαίνοντας ότι «είναι θετικό το γεγονός ότι η ελληνική πολιτεία συμμερίζεται πλήρως την αναγκαιότητα διασφάλισης της εύρυθμης και απρόσκοπτης λειτουργίας των ναυτιλιακών δραστηριοτήτων. Στο πλαίσιο αυτό, η προοπτική διατήρησης της αυτονομίας του ΝΑΤ, αποκλειστικά για εκείνες τις κανονιστικές και ρυθμιστικές αρμοδιότητες, τις μη σχετιζόμενες με τα ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά και προνοιακά θέματα, ανταποκρίνεται πλήρως στις ανησυχίες που έχουμε και επισήμως εκφράσει στους συναρμόδιους υπουργούς», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΕΕΕ Θεόδωρος Βενιάμης (φωτ.).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή