Ο Ολυμπιακός τα ρεκόρ, ο ΠΑΟΚ τα παράπονα…

Ο Ολυμπιακός τα ρεκόρ, ο ΠΑΟΚ τα παράπονα…

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πιο κοντά στην κατάκτηση του 43ου πρωταθλήματος στην ιστορία του έφθασε ο Ολυμπιακός, χάρη στη νίκη του με 1-0 στο εντός έδρας ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, για την 21η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Οι «ερυθρόλευκοι» χρειάζονται το τρίποντο στις δύο επόμενες αγωνιστικές υποχρεώσεις τους, ώστε να πανηγυρίσουν τον τίτλο πιο γρήγορα από ποτέ.

Εφόσον επικρατήσουν της ΑΕΚ στο ντέρμπι του Σαββάτου στο ΟΑΚΑ και εν συνεχεία του Ατρόμητου στο Φάληρο, τότε θα κατακτήσουν το πρωτάθλημα επτά αγωνιστικές πριν από το τέλος με το ημερολόγιο να δείχνει 21 Φεβρουαρίου.

Ετσι θα «σπάσουν» το δικό τους ρεκόρ της περιόδου 2012-13, όταν οι Πειραιώτες είχαν αναδειχθεί πρωταθλητές στις 10 Μαρτίου του 2013. Επίσης, θα καταρρίψουν και το ρεκόρ της σεζόν 1994-95, όπου ο Παναθηναϊκός είχε κατακτήσει τον τίτλο έξι αγωνιστικές πριν από το τέλος.

Επιπλέον, ο Ολυμπιακός συμπλήρωσε 21 αγώνες πρωταθλήματος στο Καραϊσκάκη όπου παραμένει αήττητος. Ενα σερί που ξεκίνησε στις 17 Δεκεμβρίου του 2014 με απολογισμό 20 νίκες και μία ισοπαλία. Σε αυτές τις αναμετρήσεις, πέτυχαν 53 γκολ και δέχθηκαν μόλις 6.

Η χθεσινή ήταν ημέρα μνήμης για την οικογένεια του Ολυμπιακού, καθώς συμπληρώθηκαν 35 χρόνια από την τραγωδία της Θύρας 7, όπου έχασαν τη ζωή τους 21 άνθρωποι.

Στον ΠΑΟΚ, παράπονα για τη διαιτησία του Δημητρόπουλου και τη φιλοξενία του Ολυμπιακού έκανε ο Ιβάν Σαββίδης, αλλά η πιο σημαντική δήλωσή του ίσως είναι αυτή που αφορά το τι πρέπει να αλλάξει στην ομάδα για να πετύχει η επένδυσή του. Ο ιδιοκτήτης του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ απάντησε «οι Ελληνες» στη σχετική ερώτηση, ανοίγοντας νέο κύκλο συζητήσεων στα ενδότερα του «Δικεφάλου». Πρόσθεσε επίσης πως: «Προχωράμε μπροστά κι όχι πίσω. Οταν επί 10-15 λεπτά λένε συνθήματα κατά της αντίπαλης ομάδας. Εγώ αν ήμουν Τζαβέλλας, θα είχα φύγει από το γήπεδο. Δεν γίνεται να αφήνουν αυτές τις προσβολές, να υπάρχει χώρος για αυτές τις προσβολές. Σήμερα οι αρρώστιες φάνηκαν για άλλη μία φορά και πρέπει η διαιτησία σε τέτοια σοβαρά παιχνίδια να είναι πιο σοβαρή».

Ο ΠΑΟΚ αγωνιστικά παρουσιάστηκε καλύτερος του αναμενομένου με βάση και τις εννιά απουσίες που είχε και πλέον στρέφει την προσοχή του στον επαναληπτικό προημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στον Πανιώνιο, στον αγώνα που θα γίνει την Πέμπτη στην Τούμπα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή