Νέες κυρώσεις της Ιαπωνίας στη Βόρειο Κορέα

Νέες κυρώσεις της Ιαπωνίας στη Βόρειο Κορέα

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ιαπωνία ανακοίνωσε την Τετάρτη νέες κυρώσεις σε βάρος της Βόρειας Κορέας μετά την εκτόξευση την Κυριακή από την Πιονγκγιάνγκ ενός πυραύλου, ενέργεια με την οποία η βορειοκορεατική κυβέρνηση παραβίασε πολλές αποφάσεις του ΟΗΕ.

Οι κυρώσεις αυτές περιλαμβάνουν την απαγόρευση της πρόσβασης στα ιαπωνικά λιμάνια βορειοκορεατικών πλοίων, «περιλαμβανομένων των πλοίων ανθρωπιστικού χαρακτήρα», καθώς και πλοίων «τρίτων χωρών που είχαν μεταβεί στη Βόρεια Κορέα, αναφέρει η κυβέρνηση σε ανακοινωσή της.

Εξάλλου οι νέες κυρώσεις «επεκτείνουν τον κατάλογο των προσώπων και των οργανώσεων των οποίων τα περιουσιακά στοιχεία πρέπει να παγώσουν», συνεχίζει η ανακοίνωση.

«Αποφασίσαμε να εισαγάγουμε αυστηρές κυρώσεις», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε.

Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε την Κυριακή πως επέτυχε να θέσει σε τροχιά έναν δορυφόρο χάρη στην εκτόξευση ενός πυραυλου η οποία καταδικάσθηκε ευρέως ως συγκαλυμμένη δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου.

Πληροφορίες για εκτέλεση του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού

Οπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων της Νότιας Κορέας Yonhap, η  Βόρεια Κορέα εκτέλεσε τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού Ρι Γιόνγκ Γκιλ, . Αν επιβεβαιωθεί, θα πρόκειται για την τελευταία μίας σειράς εκτελέσεων, εκκαθαρίσεων και εξαφανίσεων που πλήττει τα ηγετικά κλιμάκια της Πιονγκγιάνγκ μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον Κιμ Γιονγκ-Ουν.

Πηγή με γνώση των βορειοκορεατικών πραγμάτων, που δεν κατονομάσθηκε, δήλωσε επίσης στο Ρόιτερς ότι ο Ρι εκτελέσθηκε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή