Σύντομα (11/02/16)

3' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντιμετώπιση πυρκαγιών με χρήση ψηφιακής τεχνολογίας

Την υλοποίηση έργου πληροφορικής, που αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στην πρόληψη και έγκαιρη αντιμετώπιση των πυρκαγιών, ανέλαβε η Ενωση Εταιρειών ΟΤΕ, Byte και Satways για λογαριασμό της πυροσβεστικής και της ΚτΠ Α.Ε. ως αναθέτουσας αρχής. Με την εγκατάσταση προηγμένων πληροφοριακών συστημάτων στο κέντρο επιχειρήσεών του, το Πυροσβεστικό Σώμα θα έχει τη δυνατότητα να συντονίζει τις πυροσβεστικές μονάδες τόσο πριν όσο και μετά την εκδήλωση ενός περιστατικού και, ταυτόχρονα, να παρέχει άμεση και διαρκή ενημέρωση στους πολίτες, σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Πέρα από τη βέλτιστη αξιοποίηση των εναέριων και επίγειων πόρων της, η πυροσβεστική με το έργο αυτό θα αποκτήσει και ένα νέο σύστημα ενημέρωσης για το κοινό. Μέσω αυτού, οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται από μια νέα διαδικτυακή πύλη και να λαμβάνουν, με SMS ή e-mail, ειδοποιήσεις και οδηγίες πριν, κατά τη διάρκεια και μετά μια πυρκαγιά. Η υλοποίηση του έργου έχει ξεκινήσει και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 18 μήνες, ώστε να είναι σε πλήρη λειτουργία πριν από τη μεθεπόμενη αντιπυρική περίοδο.

Σε συμπληγάδες η βιομηχανική παραγωγή

Για αδυναμία παραλαβής εμπορευμάτων και πρώτων υλών, όπως και της προώθησης προϊόντων εντός και εκτός της χώρας, λόγω των συνεχιζόμενων κινητοποιήσεων και των κλιμακούμενων επιπτώσεων στις μεταφορές, κάνει λόγο με δήλωσή του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς Δημήτρης Μαθιός. «Τα πολύπλευρα προβλήματα, πέρα από τις γνωστές παθογένειες της οικονομίας, που προστέθηκαν στη βιομηχανία με την έλλειψη ρευστότητας, λόγω παγώματος καταβολής χρεών του κράτους, δημοσίων επενδύσεων και capital controls, διογκώνονται τώρα και από τις συνέπειες των κοινωνικών κινητοποιήσεων», σημειώνει ο πρόεδρος του ΣΒΑΠ. Επισημαίνει, δε, ότι η νέα αυτή δυσμενέστατη διάσταση είναι παράμετρος που πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπ’ όψιν από κάθε πλευρά που συνδέεται τόσο με τους λόγους προκλήσεως των κινητοποιήσεων όσο και με τη μορφή τους.

Η SingularLogic ολοκλήρωσε το έργο «Αναβάθμιση, εμπλουτισμός και επικαιροποίηση των δυνατοτήτων ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος», που είχε αναλάβει για το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ), συνολικού τιμήματος 108.771,54 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ). Οπως αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της, το έργο είχε ως αντικείμενο τον εμπλουτισμό και την αναβάθμιση του πληροφοριακού συστήματος του ΜΤΠΥ, που είχε επίσης υλοποιηθεί στο παρελθόν από τη SingularLogic. Με την υλοποίηση του έργου το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων αποκτά ένα εξελιγμένο πληροφοριακό σύστημα που καλύπτει απόλυτα τις ανάγκες του, όσον αφορά τη διαχείριση των φακέλων των μετόχων και μερισματούχων του, τον ακριβή και ταχύτατο υπολογισμό των μερισμάτων.

Τhe Met Hotel, στα 25 κορυφαία στην Ελλάδα

Το ξενοδοχείο Τhe Met Hotel στη Θεσσαλονίκη του ομίλου Χανδρή περιελήφθη για τέταρτη συνεχή χρονιά από τη μεγαλύτερη ταξιδιωτική ιστοσελίδα TripAdvisor στη λίστα με τις 25 κορυφαίες πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες στην Ελλάδα για το έτος 2016. Το The Met Hotel αποτελεί το μοναδικό ξενοδοχείο στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη που βραβεύθηκε στην κατηγορία Luxury Hotels. Με δυναμικότητα 212 δωματίων και σουιτών, τo ξενοδοχείο διαθέτει, επίσης, 13 αίθουσες για συνεδριακές εκδηλώσεις, εστιατόρια, σπα, εξωτερική πισίνα και άλλες συμπληρωματικές εγκαταστάσεις για την εξυπηρέτηση των πελατών του.

«Κορυφαίος εργοδότης» η British American Tobacco

Tη διάκριση «Κορυφαίος εργοδότης στην Ελλάδα και στην Ευρώπη 2016» κατέκτησε η British American Tobacco για την πολιτική ανθρώπινου δυναμικού που εφαρμόζει, συνεχίζοντας σταθερά να επενδύει στους ανθρώπους της και να δίνει αξία στον τομέα της απασχόλησης στην Ελλάδα. Η British American Tobacco Hellas, που αποτελεί σήμερα έναν από τους πλέον αναγνωρίσιμους και ποιοτικούς εργοδότες στην Ελλάδα, τα τελευταία δύο χρόνια και παρά τις προκλήσεις στο ευρύτερο περιβάλλον έχει προχωρήσει σε 40 νέες προσλήψεις. Επιπλέον, έχει προσφέρει πάνω από 3 εκατ. ευρώ σε μπόνους και παροχές το 2014 και 2015. Για το 2016, περισσότερα από 1,5 εκατ. ευρώ αναμένεται να διατεθούν για την επιβράβευση του ανθρώπινου δυναμικού, με τη συνολική επένδυση σε παροχές και μπόνους προς τους εργαζομένους να ξεπερνά τα 4,5 εκατομμύρια ευρώ σε επίπεδο τριετίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή