«Κράκερ» χτύπησε e-shop φαρμακείου

«Κράκερ» χτύπησε e-shop φαρμακείου

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος 45χρονου «κράκερ» για ψηφιακές επιθέσεις σε διαδικτυακό κατάστημα (e-shop) φαρμακείου. Οι διαδικτυακές επιθέσεις διήρκεσαν πάνω από έναν χρόνο, προκαλώντας συνολική ζημία ύψους 350.000 ευρώ στην επιχείρηση.

Σύμφωνα με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οι επιθέσεις ήταν τύπου μαζικής άρνησης παροχής υπηρεσιών (Distributed Denial of Service – DDoS), ήσαν ιδιαιτέρως σφοδρές καθώς κατά καιρούς χρησιμοποιήθηκαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές «φαντάσματα» που προκαλούσαν 70.000.000 επισκέψεις ημερησίως στο εν λόγω ηλεκτρονικό κατάστημα, καθιστώντας το έτσι μη λειτουργικό. Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης διενεργήθηκε ενδελεχής έρευνα, από την οποία προέκυψε ότι δράστης ήταν ο 45χρονος.

Σε έρευνες που ακολούθησαν στο πατρικό του σπίτι και στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο σκληροί δίσκοι και USB stick. Διαπιστώθηκε ότι πρόσφατα είχαν πραγματοποιηθεί διαγραφές στους σκληρούς δίσκους. Η ανάλυση των ηλεκτρονικών ιχνών μέσω των οποίων έγιναν οι διαδικτυακές επιθέσεις συνεχίζεται, σε συνεργασία με τις εμπλεκόμενες χώρες, για τον εντοπισμό περισσοτέρων προσώπων που ενεργούσαν οργανωμένα σε βάρος διαδικτυακών επιχειρήσεων «εκτελώντας» συμβόλαια από ανταγωνίστριες εταιρείες, με σκοπό το παράνομο κέρδος από τους ψηφιακούς βανδαλισμούς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT