Μεγάλη άνοδος πετρελαίου, κέρδη στις αγορές

Μεγάλη άνοδος πετρελαίου, κέρδη στις αγορές

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοδο πάνω από 7% εμφάνισε χθες η τιμή του Brent, έπειτα από τη συνάντηση του Ιρανού υπουργού Πετρελαίου Μπιτζάν Ζαγκανέχ με τους ομολόγους του από τη Βενεζουέλα, το Ιράκ και το Κατάρ, δηλώνοντας εν συνεχεία πως καλωσορίζει την επιβολή πλαφόν στην παραγωγή για να σταθεροποιηθούν οι τιμές. Το θετικό κλίμα επεκτάθηκε στις αγορές δημοσίου χρέους της Ευρωζώνης και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, όπου οι μετοχές των κλάδων πετρελαίου και πρώτων υλών έκλεισαν με σημαντικά κέρδη. Παρομοίως, οι αμερικανικοί δείκτες Dow Jones και S&P 500 εμφάνιζαν άνοδο 1,42% και 1,55%, αντίστοιχα, λίγο πριν από το κλείσιμο. Αναλυτικότερα, οι αποδόσεις των 10ετών γερμανικών ομολόγων αναρριχήθηκαν στο 0,28%. Με άνοδο 11,9% έκλεισε η τιμή της μετοχής της γαλλικής τράπεζας Credit Agricole, αφού ανακοίνωσε σχέδια για καταβολή μερίσματος και υψηλότερα του αναμενόμενου κέρδη για το δ΄ τρίμηνο.

Η τιμή του Brent έφθασε χθες στο υψηλό των 34,76 δολαρίων το βαρέλι και η τιμή του αργού πετρελαίου στη Νέα Υόρκη στα 31,31 δολάρια, με άνοδο πάνω από 2%. Με κέρδη έκλεισαν, επίσης, οι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, από 2,65% στη Φρανκφούρτη και 2,87% στο Λονδίνο μέχρι 2,79% στη Μαδρίτη και 3,03% στη Λισσαβώνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT