Κουρουμπλής: «Η Ελλάδα σηκώνει το βάρος ενός παγκόσμιου προβλήματος»

Κουρουμπλής: «Η Ελλάδα σηκώνει το βάρος ενός παγκόσμιου προβλήματος»

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Το ΔΝΤ έχει μια λογική που είναι έξω από την πραγματικότητα της ελληνικής οικονομίας. Όλες αυτές οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν δεν απέδωσαν και σε αυτό η ελληνική κυβέρνηση έχει μια ισχυρή επιχειρηματολογία» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Π. Κουρουμπλής αναφέροντας ότι αυτή η πολιτική δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή  εξέφρασε την άποψη ότι η λογική του ΔΝΤ μπορεί να ξεπεραστεί πολιτικά από τις αποφάσεις που θα λάβει η ΕΕ, ώστε «η Ελλάδα να βρει την Ιθάκη της, να αλλάξουμε σελίδα και να προχωρήσουμε στην ανάπτυξη».

Για το προσφυγικό τόνισε ότι η «Ελλάδα καλείται να σηκώσει το βάρος ενός παγκόσμιου προβλήματος για το οποίο δεν έχει καμία ευθύνη» και άφησε αιχμές κατά των ευρωπαϊκών κρατών, σημειώνοντας: «δυστυχώς, η ΕΕ εκδηλώνει συνεχώς αδυναμίες και έλλειψη νηφαλιότητας, ψυχραιμίας και σχεδιασμού να αντιμετωπίσει μια τόσο μεγάλη κρίση».

Αναφερόμενος στον εκλογικό νόμο, ο υπουργός Εσωτερικών επισήμανε ότι φιλοδοξεί να φέρει νέα ήθη στην πολιτική ζωή και τόνισε ότι το "μπόνους" θα μειωθεί για το πρώτο κόμμα, γιατί, όπως είπε, «νοθεύει τη δημοκρατία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT