Πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης

Πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

• Η εξαμελής μπάντα «Mama knows better» με πάθος για soul, funk και blues ήχους εμφανίζεται στο Faust (Καλαμιώτου 11) στις 10.30 μ.μ.

• Η συλλογή διηγημάτων «Κήπος της Γης Θνητής» του Νίκου Γυφτούλα (εκδόσεις poema) παρουσιάζεται στο βιβλιοπωλείο «Επί Λέξει» (Ακαδημίας 32) στις 8 μ.μ. από τους Γεράσιμο Δενδρινό και Διονύση Μαρίνο, ενώ αποσπάσματα θα αναγνώσει η Βασιλική Ραβάνη.

• Η ατομική έκθεση της Ελένης Κυριαζοπούλου με τίτλο «Μεταίχμιο – Between» παρουσιάζεται στην αίθουσα Περιτεχνών Καρτέρης (Ηροδότου 5) με έργα δουλεμένα με λάδι σε μουσαμά εμπνευσμένα από όψεις της πόλης.

• Εγκαινιάζεται η έκθεση ρουμανικής μοντέρνας τέχνης με χαρακτικά και ζωγραφικά έργα που διοργανώνει η πρεσβεία της Ρουμανίας στο ξενοδοχείο Grecotel Pallas (Αθηνάς 65 & Λυκούργου) στις 7 μ.μ. με αφορμή την παραδοσιακή ρουμανική γιορτή της Ανοιξης (Day of Martisor) και τη Διεθνή Ημέρα της Γυναίκας.

• Θέατρο και χορός συνδυάζονται στην περφόρμανς «One Small Step for a Man: Hello, Goodbye» της Δανάης Θεοδωρίδου που παρουσιάζεται στο Ιδρυμα Μ. Κακογιάννης (Πειραιώς 206) στις 7 μ.μ. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

• Συνεχίζεται η παράσταση «Agnes of God», ένα υπαρξιακό δράμα για τον κλονισμό των βεβαιοτήτων του Τζον Πάιλμαγιερ. Παρουσιάζεται στον πολυχώρο πολιτισμού «Διέλευσις» (Λέσβου 15 & Πόρου), σε σκηνοθεσία Χρυσάνθης Κορνηλίου, στις 9 μ.μ. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τη σκηνοθέτιδα.

• Ξεκινάει η περιοδική έκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης (Μ. Ανδρόνικου 6) «Ραιδεστός – Θεσσαλονίκη. Αρχαιότητες σ’ ένα ταξίδι προσφυγιάς» στις 7 μ.μ., με σημαντικές αρχαιότητες που συγκέντρωσε ο Θρακικός Φιλεκπαιδευτικός Σύλλογος από το 1871 και χρονολογούνται από τον 6ο αιώνα π.Χ. έως τον 4ο αιώνα μ.Χ.

• Τον ζωγράφο Γιώργο Ρόρρη συναντά η δημοσιογράφος Μαργαρίτα Πουρνάρα στο καφέ του Ιανού (Σταδίου 24) για μια συζήτηση για την τέχνη του χρωστήρα και το πορτρέτο της σημερινής εποχής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT