Γκ. Χαρδούβελης: Πρέπει να ολοκληρωθεί γρήγορα ο έλεγχος

Γκ. Χαρδούβελης: Πρέπει να ολοκληρωθεί γρήγορα ο έλεγχος

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ελλάδα θα πρέπει να προχωρήσει στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του προγράμματος, καθώς σε διαφορετική περίπτωση η οικονομία θα καταγράψει νέα «βουτιά» και θα είναι πολύ δύσκολο να ανακάμψει, σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γκ. Χαρδούβελη. Εφόσον η Ελλάδα ικανοποιήσει τις προϋποθέσεις για ένα βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα και εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις στις αγορές προϊόντων και υπηρεσιών, στη φορολογία ή στον δημόσιο τομέα, τότε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) θα αποτελέσει ένα φυσικό σύμμαχο στην απαίτηση της χώρας για ελάφρυνση του χρέους της, κατά τον κ. Χαρδούβελη. Αντιθέτως, ο πρώην υπουργός εκτιμά ότι αν ο έλεγχος δεν ολοκληρωθεί εντός ενός εύλογου χρονικού διαστήματος, τότε η ήδη παραπαίουσα ελληνική οικονομία θα καταγράψει μία σημαντική «βουτιά», η οποία θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να αντιστραφεί. Και στο σημείο αυτό, μία σημαντική ελάφρυνση του χρέους θα είναι απαραίτητη.

Παράλληλα, ο κ. Χαρδούβελης συνιστά προσοχή ώστε η σύνδεση της ελάφρυνσης του χρέους με όρους να μην αποτελέσει μία «σπαστή» διαδικασία, γιατί αυτό θα σταλεί το λάθος μήνυμα στις αγορές, θα ενταθεί η αβεβαιότητα και δεν θα υποχωρήσουν τα επιτόκια δανεισμού της Ελλάδας. Επίσης, μιλώντας στο διεθνές φόρουμ των Δελφών, ο κ. Χαρδούβελης υποστήριξε ότι το ζητούμενο για την Ελλάδα είναι η ανάπτυξη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT