Την Παρασκευή θα συναντηθεί ο Γ. Χουλιαράκης με τους εκπροσώπους της ΠΟΕΔΗΝ

Την Παρασκευή θα συναντηθεί ο Γ. Χουλιαράκης με τους εκπροσώπους της ΠΟΕΔΗΝ

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την Παρασκευή το πρωί κλείστηκε το ραντεβού εκπροσώπων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) με τον αν. υπουργό Οικονομικών Γ. Χουλιαράκη, όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μιχάλης Γιαννακός.

Δήλωσε, επίσης, ότι την ίδια μέρα προγραμματίζεται στάση εργασίας των εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία και συγκέντρωση έξω από το Γενικό Λογιστήριο. Τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ έχουν αποχωρήσει από το υπουργείο Οικονομικών.

Είχε προηγηθεί συμβολική κατάληψη στην είσοδο του υπουργείου Οικονομικών από συνδικαλιστικά στελέχη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία. Δυνάμεις των ΜΑΤ επιχείρησαν να τους απομακρύνουν από το σημείο, με αποτέλεσμα να προκληθούν επεισόδια. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννακό, τραυματίστηκε μία γυναίκα, που με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό.

Οι εργαζόμενοι είχαν προαναγγείλει συγκέντρωση έξω από το υπουργείο στις 10:30, ωστόσο από τις 6 το πρωί αιφνιδιαστικά είχαν αποκλείσει την είσοδο. Οπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Γιαννακός, επιχείρησαν άλλες τρεις φορές να συναντήσουν τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γ. Χουλιαράκη, σε αντίστοιχες συγκεντρώσεις εργαζομένων έξω από το Υπουργείο Οικονομικών, αλλά «ήρθαν αντιμέτωποι με ρολά και ΜΑΤ».

Η ΠΟΕΔΗΝ ζητά απόσυρση του ασφαλιστικού σχεδίου νόμου, ένταξη των υγειονομικών και προνοιακών υπαλλήλων στα ΒΑΕ, αύξηση των μισθών και διασφάλιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της Υγείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT