ΠΑΣΟΚ: Aντιφάσεις και ψέματα Τσίπρα

ΠΑΣΟΚ: Aντιφάσεις και ψέματα Τσίπρα

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως ρεσιτάλ αναξιοπιστίας περιγράφεται από τη Χαρ. Τρικούπη η τελευταία τηλεοπτική συνέντευξη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Οι συνεργάτες της κ. Φώφης Γεννηματά τονίζουν ότι η συνέντευξή του δεν πρόσθεσε τίποτε καινούργιο σε όσα ήδη γνωρίζουν οι πολίτες και, αντιθέτως, ήταν γεμάτη «πολλές αντιφάσεις, δήθεν αστειάκια και πολλά ψέματα». Μάλιστα ανέφεραν ως ενδεικτικό παράδειγμα την αποστροφή του κ. Τσίπρα περί βέτο για το προσφυγικό κατά την προηγούμενη Σύνοδο Κορυφής. «Οταν άρχισε να “απειλεί”, είχε ήδη συμφωνήσει –όπως αποδείχθηκε– στα συμπεράσματα τα οποία είχαν ήδη εκδοθεί. Και έτρεχε για προφορικές διαβεβαιώσεις χωρίς αξία», τονίζουν από το ΠΑΣΟΚ.

Επίσης κατηγορούν τον κ. Τσίπρα για «επιδρομή κατά της μεσαίας τάξης», κάτι που προκύπτει από την έμμεση, πλην σαφή αναφορά του κ. Τσίπρα ότι όσοι έχουν ετήσιο εισόδημα άνω των 30.000 ευρώ θα φορολογηθούν βαρύτατα. Προσθέτουν πως είναι, επίσης, σαφές ότι οι «κόκκινες γραμμές» του κ. Τσίπρα για τις συντάξεις γίνονται ολοένα και πιο δυσδιάκριτες. «Τώρα συζητά μόνο το “ύψος” της σύνταξης άνω του οποίου θα γίνουν περικοπές», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, όπου ο πρωθυπουργός κατηγορείται για ισοπεδωτική κριτική ως προς την προσπάθεια των προηγούμενων κυβερνήσεων να αντιμετωπίσουν την ανθρωπιστική κρίση. «Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε μέτρα για την αντιμετώπιση της φτώχειας, κόστους 108 εκατ. ευρώ. Λησμόνησε όμως ότι δόθηκαν 450 εκατ. ευρώ με το κοινωνικό μέρισμα το 2014 σε 650.000 δικαιούχους, με πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ. Και ότι τότε άρχισε η καθιέρωση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος», αναφέρεται χαρακτηριστικά. Η ίδια η κ. Γεννηματά απάντησε χθες και στην κατηγορία του κ. Τσίπρα περί συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ «με τη Δεξιά», λέγοντας ότι ο πρωθυπουργός έχει ήδη δύο φορές συγκροτήσει κυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ, τους οποίους η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης χαρακτήρισε ως «ακροδεξιά».

Σκληρή κριτική ασκεί στον πρωθυπουργό και ο δεύτερος εταίρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, η ΔΗΜΑΡ. «Ο κ. Τσίπρας στη συνέντευξή του δεν βρήκε ούτε στάλα αυτοκριτικής για το προσφυγικό, αν και η χώρα μεταβλήθηκε σε απέραντο hotspot και πλέον βιώνουμε μια πραγματική ανθρωπιστική κρίση», αναφέρουν χαρακτηριστικά από την Αγίου Κωνσταντίνου, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι με «επικοινωνιακή ευκολία» υποτιμά τα πλήγματα που έχει υποστεί η χώρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT