Την άνοιξη στην Κίνα ο Τσίπρας

Την άνοιξη στην Κίνα ο Τσίπρας

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ωριμάζουν οι συνθήκες για την εκκρεμούσα επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα στην Κίνα, αποκαλύπτουν διπλωματικοί κύκλοι του Πεκίνου στην «Κ». Η ακριβής ημερομηνία της επίσκεψης, που γίνεται κατόπιν της πρόσκλησης που απηύθυνε προ ενός έτους περίπου στον πρωθυπουργό ο Κινέζος ομόλογός του Λι Κεκιάνγκ, μένει να προσδιοριστεί διά της διπλωματικής οδού. Ομως δεν αναμένεται να γίνει νωρίτερα από τα τέλη της άνοιξης, προσθέτουν οι ίδιες πηγές, που επίσης δεν θέλουν και να διαψεύσουν τις εκτιμήσεις πως αυτή θα γίνει όταν ψηφιστεί από την ελληνική Βουλή η σύμβαση παραχώρησης της καταστατικής πλειοψηφίας του ΟΛΠ στην κινεζική Cosco.

Το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών προχώρησε, εξάλλου, τελευταία στην ενίσχυση της διπλωματικής αποστολής του στην Αθήνα και στη διεύρυνσή της με νέα στελέχη επιφορτισμένα με θέματα δημοσίων σχέσεων και επικοινωνίας. Οι ίδιοι διπλωματικοί κύκλοι εξηγούν στην «Κ» πως η επικράτηση της Cosco στον διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση του Πειραιά, εφόσον αυτή ολοκληρωθεί, «θα μας επιτρέψει να κινητοποιήσουμε περισσότερους πόρους στην ελληνοκινεζική οικονομική και όχι μόνον συνεργασία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT