Σέντρα στους ημιτελικούς του Κυπέλλου

Σέντρα στους ημιτελικούς του Κυπέλλου

2' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ραντεβού στο γήπεδο της Τούμπας έχουν απόψε ο ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό για τον πρώτο τους ημιτελικό στο Κύπελλο Ελλάδας (19.30). Οι «ερυθρόλευκοι», που είναι κάτοχοι του τίτλου, «πέταξαν» χθες το απόγευμα για τη Θεσσαλονίκη με πολλά προβλήματα, καθώς ο Μάρκο Σίλβα δεν έχει στη διάθεσή του τέσσερις ποδοσφαιριστές οι οποίοι βρίσκονται ανάμεσα στις βασικές επιλογές του.

Πλην των Ντουρμάζ και Πάρντο των οποίων η επιστροφή στη δράση καθυστερεί εξαιτίας προβλημάτων τραυματισμών, ο Πορτογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού δεν υπολογίζει και τους Μασουακού και Ζντιέλαρ, αφού δεν πρόλαβαν να αποθεραπευτούν. Αντιθέτως, τόσο ο Σιόβας όσο και ο Ελαμπντελαουί γυμνάστηκαν κανονικά και ταξίδεψαν για τη Θεσσαλονίκη.

Σε ό,τι αφορά την ενδεκάδα, ο Καπίνο διεκδικεί τη θέση κάτω από την εστία, με το σκεπτικό πως ο Σίλβα τον έχει χρησιμοποιήσει έως τώρα σε όλες τις αναμετρήσεις για το Κύπελλο. Από κει και έπειτα, στα άκρα της άμυνας θα παίξουν ο Ελαμπντελαουί και ο Σαλίνο, δεξιά και αριστερά αντίστοιχα, στο κέντρο της άμυνας οι Μποτία, Ντα Κόστα ή Σιόβας έχοντας μπροστά τους σε ρόλο αμυντικών μέσων τους Καμπιάσο και Μιλιβόγεβιτς.

Ο Φορτούνης θα είναι σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Ιντέγε, ενώ στα «φτερά» αναμένεται να κινούνται οι Φουστέρ και Σεμπά. Στην αποστολή βρίσκονται ακόμη οι Ρομπέρτο, Ντομίνγκεζ, Κασάμι, Λάτσι, Πουλίδο, Τσιμίκας, Βούρος.

Και για τον ΠΑΟΚ, ο αγώνας αυτός είναι το πρώτο βήμα πρόκρισης. Η Τούμπα θα είναι κατάμεστη και η αναμέτρηση χαρακτηρίζεται ως υψηλού κινδύνου. Η ΠΑΕ είχε συναντήσεις με εκπροσώπους συνδέσμων, ενώ εξέδωσε και ανακοίνωση, επιδιώκοντας να διασφαλίσει εξαρχής την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. «Σε μια μεγάλη πρόκληση για την ομάδα μας, δίνουμε όλοι τον καλύτερό μας εαυτό. Υποστηρίξτε την ομάδα, δώστε ώθηση στους ποδοσφαιριστές με τα συνθήματα και τη φωνή σας, αποφύγετε οποιαδήποτε συμπεριφορά θα μπορούσε να οδηγήσει σε διακοπή του ρυθμού ή του ίδιου του αγώνα. Μην πετάτε αντικείμενα, πυρσούς ή κροτίδες στο γήπεδο. Ας μη δώσουμε το δικαίωμα σε κανέναν να μας τιμωρήσει και να μας στερήσει την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο Ιγκόρ Τούντορ συμπεριέλαβε στη 18άδα τον Στέφανο Αθανασιάδη, όχι όμως και τον Γκάρι Ροντρίγκες, που δεν είναι έτοιμος.

Δύο 24ωρα πριν από τον ημιτελικό, ο Ιβάν Σαββίδης επιτέθηκε στο «αθηναϊκό κατεστημένο» με δηλώσεις του από τη Νέα Υόρκη: «Είμαι τυχερός με τον ΠΑΟΚ καθώς όλα αυτά τα 90 χρόνια είχε την ίδια άποψη με μένα: Καλύτερα να μην έχεις τίτλο από το να έχεις έναν εξαγορασμένο τίτλο. Θα νικήσουμε μόνο αν καταστρέψουμε το σύστημα. Εγώ κοιμάμαι και ονειρεύομαι το αθηναϊκό ποδόσφαιρο να διαλυθεί τελείως».

Στην ΑΕΚ, που θα δώσει αύριο τον πρώτο ημιτελικό με τον Ατρόμητο, επικρατεί αισιοδοξία μετά τη χθεσινή συνάντηση της «Δικέφαλος 1924» με το υπουργείο Περιβάλλοντος, καθώς οι περιφερειακές εργασίες για την «Αγιά Σοφιά» φαίνεται να μπαίνουν στην τελική ευθεία. Η εκκρεμότητα αφορά την οριστική έγκριση της περιβαλλοντικής μελέτης και όταν αυτή ολοκληρωθεί, θα κατατεθεί στην πολεοδομία για να εκδοθεί η οικοδομική άδεια.

Στο αγωνιστικό σκέλος, μοναδικός απών από την προπόνηση ήταν ο Μιχάλης Μπακάκης, καθώς οι Πέτρος Μάνταλος και Ροντρίγκο Γκάλο επιστρέφουν στη διάθεση του Πογιέτ. Αμφότεροι θα είναι βασικοί στον ημιτελικό με τον Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ, όπου στόχος της ΑΕΚ είναι η νίκη με «καθαρό» σκορ.

Στον Ατρόμητο, υπάρχει πίστη πως η ομάδα μπορεί να περάσει το εμπόδιο της Ενωσης, όπως φάνηκε και από τις δηλώσεις του τερματοφύλακα Βασίλη Μπάρκα: «Νικήσαμε την ΑΕΚ στο πρωτάθλημα, γιατί να μην το ξανακάνουμε;». Ο Ατρόμητος αποβλέπει στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα προκειμένου να εξαντλήσει τις πιθανότητες πρόκρισης στον τελικό, δεδομένου ότι ο επαναληπτικός διεξάγεται στο Περιστέρι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT