Ο Οζμπορν, ο Βαρουφάκης και ο Μίκυ Μάους (video)

Ο Οζμπορν, ο Βαρουφάκης και ο Μίκυ Μάους (video)

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ιδιαίτερα καυστικός για την επιλογή του Πολ Μέισον και του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη από το κόμμα των Εργατικών εμφανίστηκε στη Βουλή ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών, Τζορτζ Οζμπορν.

Στη διάρκεια συζήτησης στο βρετανικό κοινοβούλιο αποδόμησε τις επιλογές του ηγέτη των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν λέγοντας: «Tο γεγονός ότι το Εργατικό Κόμμα λαμβάνει συμβουλές από τον Γιάνη Βαρουφάκη και τον επαναστατικό Μαρξιστή παρουσιαστή του Channel 4 Πολ Μέισον δεν μου δείχνει ότι έχουν απάντηση στα θέματα της οικονομικής ασφάλειας. Υποθέτω ότι επέλεξαν αυτούς τους δύο (δηλαδή τον Γιάνη Βαρουφάκη και τον Πολ Μέισον) επειδή ο πρόεδρος Μάο είναι νεκρός και ο Μίκυ Μάους… απασχολημένος».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με δηλώσεις του νέου ηγέτη του κόμματος, Τζέρεμι Κόρμπιν, ο Γιάνης Βαρουφάκης αναλαμβάνει οικονομικός σύμβουλος του Εργατικού Κόμματος της Βρετανίας.

Εκπρόσωπος των Εργατικών αποκάλυψε ότι ο πρώην υπουργός θα συμμετάσχει σε σειρά διαλέξεων στις οποίες θα συζητήσει για τις εμπειρίες του και θα προσφέρει συμβουλές για την οικονομική πολιτική του κόμματος «σε μια προσπάθεια να ανυψώσει το επίπεδο της δημόσιας συζήτησης γύρω από θέματα οικονομίας και πολιτικού σχεδιασμού».

Ο Πολ Μέισον παραιτήθηκε από τη θέση του επικεφαλής του Οικονομικού Ρεπορτάζ στο Channel 4, ανακοινώνοντας ότι θα συμμετάσχει σε μια σειρά διαλέξεων στο πλευρό του επίσης εργατικού και υπεύθυνου  για την οικονομική αντιπολίτευση, Τζον ΜακΝτόνελ.

Ακολουθεί το σχετικό βίντεο με τις δηλώσεις του Τζορτζ Οσμπορν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT