Οι Rolling Stones «ρίχνουν» και το οχυρό της Κούβας

Οι Rolling Stones «ρίχνουν» και το οχυρό της Κούβας

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πριν από μερικά χρόνια θα ήταν μάλλον αδιανόητο, πλέον ωστόσο αποτελεί πραγματικότα: οι Rolling Stones θα εμφανιστούν στην Κούβα, με την επίσκεψη αυτή να είναι η πρώτη της θρυλικής μπάντας –ουσιαστικά, πρώτη και για οποιοδήποτε τέτοιου βεληνικούς σχήμα– στην όμορφη χώρα της Καραϊβικής, μετά την επανάσταση του 1959. Η συναυλία της 25ης Μαρτίου στην Αβάνα είναι προφανώς ένα ακόμη αποτέλεσμα της πολιτικής προσέγγισης που υπάρχει περίπου τα δύο τελευταία χρόνια με τη Δύση, ενώ και οι ίδιοι οι Stones με ανακοίνωσή τους χαρακτηρίζουν το γεγονός ως σημείο αναφοράς στη μακρά καριέρα τους.

Φαίνεται άλλωστε πως το λάιβ σχεδιαζόταν εδώ και κάμποσο καιρό, με τον ίδιο τον Μικ Τζάγκερ να επισκέπτεται πριν από κάποιους μήνες το νησί, προκειμένου να τσεκάρει υποψήφιους χώρους και να φροντίσει προσωπικά για τις λεπτομέρειες.

Είναι προφανές πως οι Κουβανοί, λαός με τεράστια μουσική παράδοση και κουλτούρα, θα περιμένουν πώς και πώς τους Rolling Stones. Κι εκείνοι, όμως, θα ανταποκριθούν καταλλήλως. Η «Συναυλία για τη συναδέλφωση», όπως ονομάζεται, θα διοργανωθεί από τοπικό ίδρυμα και θα είναι δωρεάν για το κοινό· παράλληλα, οι αειθαλείς ρόκερ υπόσχονται ένα πρόγραμμα γεμάτο από τις γνωστές επιτυχίες τους συν αρκετά «ειδικά πετράδια» επιλεγμένα αποκλειστικά για το κοινό της Κούβας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT