Η Ατζέντα της εβδομάδας

4' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΑΤΡΟ

Τετάρτη 9.3

Ο «Γυάλινος κόσμος» επιστρέφει

Μετά την περυσινή επιτυχία, ο εξαιρετικός «Γυάλινος κόσμος» ανεβαίνει και πάλι στο θέατρο «Εμπορικόν» για περιορισμένες παραστάσεις. Το αριστουργηματικό έργο του Τενεσί Ουίλιαμς, σκηνοθετεί η Ελένη Σκότη, ενώ πρωταγωνιστούν ο Δημήτρης Καταλειφός και η Θέμις Μπαζάκα. Ο «Γυάλινος κόσμος» είναι ένα έργο «μνήμης» πάνω στους ακατάλυτους και τραυματικούς δεσμούς μιας οικογένειας, που σκιαγραφεί μοναδικά τη διαχρονική ανάγκη των ανθρώπων να καταφεύγουν σε ψευδαισθήσεις. Στις 8 μ.μ.   Σαρρή 11, τηλ. 211-10.00.36

ΜΟΥΣΙΚΗ

Κυριακή 6.3

Ο Μάριο Μπιόντι στην Αθήνα

Ο χαρισματικός Μάριο Μπιόντι, ο λευκός τραγουδιστής με τη «μαύρη» φωνή, έρχεται για ένα μοναδικό λάιβ στο Gazarte. H βαθιά και αισθαντική χροιά του ταξιδεύει στην εποχή των μεγάλων music halls, διατηρώντας παράλληλα ένα σύγχρονο στοιχείο αλλά και το ιταλικό ταμπεραμέντο. Στις 9.30 μ.μ.

Βουτάδων 32-34

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Τρίτη 8.3

Τα δικαιώματα των κοριτσιών

Το National Geographic Channel παρουσιάζει, ανήμερα την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, το ντοκιμαντέρ του βραβευμένου με Οσκαρ Ντέιβις Γκούγκενχαϊμ «He Named me Malala». Η ταινία παρακολουθεί την ιστορία της νεαρής Μαλάλα, η οποία αγωνίζεται για τα δικαιώματα των κοριτσιών παγκοσμίως. Στις 7 μ.μ.   Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη

ΜΟΥΣΙΚΗ

Τετάρτη 9.3

Ο Κώστας Θεοδώρου στη Στέγη

Ο μουσικοσυνθέτης Κώστας Θεοδώρου, μορφή ιδιαίτερη στον χώρο της σύγχρονης βαλκανικής σκηνής, παρουσιάζει το έργο του «Rousilvo», αποτέλεσμα μακρόχρονης συνθετικής διαδικασίας και συγκομιδής προσωπικών βιωμάτων, σε δύο συναυλίες (9-10/3) στη Στέγη. Στις 9 μ.μ.

Συγγρού

103-107

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Πέμπτη 10.3

Tα καρτούν του Jiri Sliva

Παρουσιάζεται στο Μουσείο Γουναρόπουλου η έκθεση με τίτλο «Cafe Dada» του Τσέχου καρτουνίστα και χαράκτη Jiri Sliva, η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χαρακτικής και Εκτυπώσεων της Αθήνας. Μέχρι 31/3. Είσοδος ελεύθερη.  Γουναροπούλου 6, Ανω Ιλίσια, τηλ. 210-74.87.657

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Πέμπτη 10.3

Ο ποιητής Τζίντι Ματζά στην Αθήνα

Το Μέγαρο υποδέχεται τον Κινέζο ποιητή Τζίντι Ματζά, για μια συνάντηση γνωριμίας – συζήτηση με το ελληνικό κοινό. Συντονίζει ο ποιητής, μεταφραστής και δοκιμιογράφος Γιώργος Μπλάνας. Στις 7 μ.μ., είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας.   Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη

ΜΟΥΣΙΚΗ

Παρασκευή 11.3

Απόκριες με Dzambo Agusev

To Half Note περνά σε αποκριάτικους ρυθμούς με μια σειρά ξέφρενων εμφανίσεων (11-14/3) του «βασιλιά της τρομπέτας» Dzambo Agusev και της ορχήστρας του. Το σχήμα ερμηνεύει μελωδίες των Βαλκανίων με τζαζ και σουίνγκ επιρροές. Στις 10.30 μ.μ.   Τριβωνιανού 17

ΜΟΥΣΙΚΗ

Κυριακή 6.3

Οι βραβευμένες παιδικές χορωδίες «Αρμονία» της Πρέβεζας, «Πολυφωνική Χορωδία» της Πάτρας και «Rosarte» θα ερμηνεύσουν χαρούμενες μελωδίες από γνωστούς συνθέτες στην Αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη» του Μεγάρου Μουσικής, στις 5 μ.μ., και θα περιμένουν τους μικρούς και μεγάλους ακροατές ντυμένους με τις αποκριάτικες στολές τους.

Βασ.Σοφίας & Κόκκαλη

Κλείνει ο κύκλος μουσικής και ποίησης στον Πολυχώρο Τριανόν, με τις παραστάσεις «Η σάρκα των προσωρινών» των Jonas Kocher και Πέτρου Γκολίτση και «Looking forward…» των Νίκου Παναγιωτάκη και Σωτήρη Σελαβή, στις 8.30, όπου συνθέτες και ποιητές ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια κοινή δράση.

Κοδριγκτώνος 21 & Πατησίων

Δευτέρα 7.3

Ο καταξιωμένος σολίστ Διονύσης Γραμμένος θα παρουσιάσει έργα από όπερες των Μότσαρτ, Βέρντι, Πουτσίνι και άλλων συνθετών, μεταγραμμένες για κλαρινέτο και πιάνο, στην αίθουσα συναυλιών του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός» στις 8.30 μ.μ. Στο πιάνο η Χρύσα Γρένδα.

Πλ. Αγίου Γεωργίου Καρύτση 8

ΘΕΑΤΡΟ

Κυριακή 6.3

Ολοήμερο αφιέρωμα στον Γκέοργκ Μπίχνερ πραγματοποιεί το ΚΘΒΕ, στο πλαίσιο του θεσμού «Big Days», στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, με θεατρολόγους, σκηνοθέτες, ηθοποιούς, εργαστήρια, θεατρικά δρώμενα και συζητήσεις για τη βαθύτερη γνωριμία του κοινού με τον Γερμανό συγγραφέα.

Εθνικής Αμύνης 2

Τελευταία παράταση για την αντι-bullying κωμωδία «Ολόγυρα, Ολότελα, Ολόιδιοι», που προωθεί το μήνυμα του σεβασμού στη διαφορετικότητα, στην παιδική σκηνή του Θεάτρου Ανεσις στις 12 π.μ., σε σκηνοθεσία Θεόδωρου Κανδηλιώτη.

Λ. Κηφισίας 14, Αμπελόκηποι

Δευτέρα 7.3

Η παράσταση «Ορλάντο» της Βιρτζίνια Γουλφ ανεβαίνει στο Θέατρο «Αγγέλων Βήμα», σε σκηνοθεσία Λίλλυς Μελεμέ, στις 9 μ.μ.

Σατωβριάνδου 36

Δώρο το ένα εισιτήριο για τα ζευγάρια για την «Cavewoman» στο Θέατρο Coronet, με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας, για τις παραστάσεις της Δευτέρας 7 και της Τρίτης 8 Μαρτίου στις 9.15 μ.μ.  Φρύνης 11 & Υμηττού

Τρίτη 8.3

Η παράσταση «Graffito, όπως άγριο», βασισμένη σε θεατρικά κείμενα του Παύλου Μάτεσι και σε σκηνοθεσία Κατερίνας Παπαναστασάτου, ανεβαίνει στον Τεχνοχώρο Cartel στις 9 μ.μ.

Αγ. Αννης & Μικέλης 9

Τελευταία παράσταση για το έργο «Μαυροπούλι», μια αμφίσημη ιστορία για το θέμα της παιδοφιλίας, σε σκηνοθεσία Γιώργου Καραντινάκη, στο Θέατρο Σημείο στις 9 μ.μ.

  Χαρ. Τρικούπη 4, Καλλιθέα

Τετάρτη 9.3

Μειωμένο εισιτήριο (8 ευρώ) προσφέρει το Θέατρο Αλμα για την παράσταση «Το γλυκό πουλί της νιότης», στις 7 μ.μ., στις πρώτες 40 κυρίες που θα προσέλθουν στο θέατρο, με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας.

Αγ. Κωνσταντίνου & Ακομινάτου 15

ΒΙΒΛΙΟ

Πέμπτη 10.3

Το βιβλίο «Τα έντεκα δευτερόλεπτα» του Θαλή Κουτούπη παρουσιάζεται στον Ιανό από τους Ντόρα Μπακογιάννη, Θεόδωρο Πάγκαλο και Αθανάσιο Παπανδρόπουλο. Σταδίου 24

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Πέμπτη 10.3

Συζήτηση για την προσφυγική κρίση και το μέλλον της Ευρώπης διοργανώνει το Ελληνικό Ιδρυμα Πολιτισμού στο Σπίτι της Κύπρου, στις 6 μ.μ., με τον αν. υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Ιωάννη Μουζάλα, τον πρόεδρο  του  ΕΙΠ  Χριστόδουλο Γιαλλουρίδη,  τον  πρέσβη Στέλιο Περράκη και άλλους ομιλητές.

Ξενοφώντος 2Α

Συνεχιζεται με επιτυχια

Εκθεση για τον μινιμαλισμό

Συνεχίζεται ώς και την 1η Απριλίου η ομαδική έκθεση για τον μινιμαλισμό «Opening the Box: Unpacking Minimalism» από τη συλλογή Γιώργου Οικονόμου στο Mαρούσι, που έχει επιμεληθεί ο Mark Godfrey από την Tate Modern του Λονδίνου. Δανειζόμενος έργα από τη συλλογή, ο επιμελητής δίνει ένα διαφοροποιημένο αφήγημα για τον μινιμαλισμό. Εργα των πρωτεργατών του μινιμαλισμού, όπως των Donald Judd και Dan Flavin, που πρώτη φορά βλέπει το αθηναϊκό κοινό, συνομιλούν με έργα νεότερων καλλιτεχνών, όπως τηs Roni Horn και του Rashid Johnson. Ο επιμελητής της έκθεσης Mark Godfrey είναι ανώτερος επιμελητής στη Διεθνή Τέχνη (Ευρώπη και Αμερική) στην Tate Modern του Λονδίνου.

Λεωφόρος Kηφισίας 80, Μαρούσι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT