Βραδιά τζαζ στο Gazarte

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τέσσερα βραβεία Grammy και συνεργασίες με θρυλικές μορφές της Jazz, το τρίο του κορυφαίου μπασίστα της jazz, Christian McBride, έρχεται στο GAZARTE μεθαύριο Τρίτη, 8 Μαρτίου, για να παραδώσει μαθήματα αυτοσχεδιασμού σε ένα ειδικό session που προσφέρεται τόσο για τους απλούς λάτρεις του είδους όσο και τους επαγγελματίες μουσικούς.

Αν και μόλις 44 ετών, ο Christian McBride έχει καταφέρει να αποτελεί μία από τις πιο εμβληματικές, εν ζωή, φιγούρες της jazz με σήμα κατατεθέν την πολύπλευρη μουσική του προσωπικότητα και την ικανότητά του να γεφυρώνει μακρινούς, εκ πρώτης όψεως, μουσικούς χώρους. Ενα μουσικό ταλέντο που, παρά το νεαρό της ηλικίας του, έχει ασκήσει επιρροή στον χώρο της παγκόσμιας jazz σκηνής.

O Christian McBride απέκτησε κλασική παιδεία στο Julliard School της Νέας Υόρκης, γεγονός που δεν τον εμπόδισε να συνεργαστεί με καλλιτέχνες διεθνούς εμβέλειας από πολλά διαφορετικά μουσικά είδη.

Σημαντικές είναι οι συνεργασίες του με τους «μεγάλους» της jazz, Freddie Hubbard, Sonny Rollins, J.J. Johnson, Ray Brown, Milt Jackson, McCoy Tyner, Roy Haynes, Chick Corea, Herbie Hancock, Pat Metheny, ενώ από τον κόσμο του φανκ και του rhythm ’n’ blues έχει συνεργαστεί και ηχογραφήσει με κορυφαίους καλλιτέχνες όπως οι Isaac Hayes, Chaka Khan, Natalie Cole, Lalah Hathaway αλλά και με τον θρύλο που άκουγε στο όνομα James Brown.

Η δραστηριότητά του επεκτείνεται και στον χώρο της pop/rock, με συνεργασίες με τον Sting, την Carly Simon, τον Don Henley και τον Bruce Hornsby, ενώ έχει περάσει και από τους δρόμους του Hip-Hop μέσα από συνεργασίες με τους Roots, D’Angelo και Queen Latifah. Την ίδια στιγμή, περνάει με την ίδια ευκολία στοn χώρο της όπερας και συνεργάζεται στενά με τη διάσημη υψίφωνο Kathleen Battle, τον βαθύφωνο Edgar Mayer, τους Shagai Quartet και τους Sonus Quartet.

Από τις δισκογραφικές του δουλειές ξεχωρίζουν τα άλμπουμ «Out There» και «Live at the Village Vanguard».

​​CHRISTIAN MCBRIDE TRIO, GAZARTE Roof Stage, 8 Μαρτίου.

Ώρα έναρξης: 9.30 μ.μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT