Πάρτι Παναθηναϊκού με 76-58 στη Μάλαγα

Πάρτι Παναθηναϊκού με 76-58 στη Μάλαγα

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με κεκτημένη ταχύτητα από τις νίκες του κόντρα στην Εφές και τη Φενέρ, που είχαν πολύ μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας και πιστοποιώντας τις βελτιωμένες δυνατότητές του, ο Παναθηναϊκός επικράτησε στην έδρα της Μάλαγα (76-58), διεύρυνε το σερί του σε έξι νίκες και βάζει πλώρη για τη διεκδίκηση της δεύτερης θέσης του ομίλου. Οι «πράσινοι» έθεσαν τους… κανόνες του παιχνιδιού από το πρώτο δεκάλεπτο, όταν δέχτηκαν μόλις εφτά πόντους και σημείωσαν 26, και μπορεί στη δεύτερη περίοδο οι γηπεδούχοι να είχαν επιμέρους σκορ 20-16, αλλά δεν τους δόθηκαν περισσότερα δικαιώματα ανατροπής. Ο ρυθμός του Παναθηναϊκού είχε σταθερές σε άμυνα και επίθεση, απέναντι στη Μάλαγα που έδειξε από την αρχή ακίνδυνη για να τον απειλήσει και έδειξε πιο αδύναμη από την ομάδα που είχε διεκδικήσει τη νίκη στον αγώνα του πρώτου γύρου στο ΟΑΚΑ.

Οι δέκα ασίστ από τον Καλάθη και οι 16 πόντοι από τον εκπληκτικό Ουίλιαμς ήταν τα καλύτερα χαρακτηριστικά στην επίθεση του «Τριφυλλιού», που θα ταξιδέψει την επόμενη εβδομάδα στο Βελιγράδι, όπου τον περιμένει ο Ερυθρός Αστέρας.

ΜΑΛΑΓΑ: Τζάκσον 13 (3), Ντίαθ, Χέντριξ 3, Τόμας 2, Ντίεθ 4, Σουάρεθ 4, Βάσκεθ 4, Κουζμίνσκας 15 (3), Νέλσον 7 (1), Κούλεϊ 6.

ΠΑΟ: Χέινς 5 (1), Πάβλοβιτς 9 (1), Γιάνκοβιτς, Φώτσης 5 (1), Ραντούλιτσα 12, Διαμαντίδης 5 (1), Γκιστ 10, Καλάθης 10, Κούζμιτς 4, Ουίλιαμς 16.

Ε΄ όμ.: Εφές – Λοκομοτίβ 61-76, Τσεντεβίτα – Νταρουσάφακα 77-83. Σήμερα: Φενέρ – Ερ. Αστέρας, ΣΤ΄ όμ.: Ρεάλ – ΤΣΣΚΑ 87-96, Χίμκι – Μπαρτσελόνα 75-61. Σήμερα: Ζαλγκίρις – Μπάμπεργκ.

Το σύνθημα της αντεπίθεσης του Ολυμπιακού, ώστε να καταφέρει να προκριθεί στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας, έδωσε ο τεχνικός του, Γιάννης Σφαιρόπουλος, αρχής γενομένης από τον σημερινό αγώνα των «ερυθρολεύκων» με τη Λαμποράλ Κούτσα (21.45). Ο Ολυμπιακός έχει μόλις τρεις νίκες σε οκτώ αγωνιστικές της φάσης των «16» και δεν υπάρχει το παραμικρό περιθώριο άλλων βαθμολογικών απωλειών. Ο Σφαιρόπουλος, ως όφειλε, απάντησε στις νέες δηλώσεις του Αμερικάνου γκαρντ της Λαμποράλ, Ντάριους Ανταμς, που υποστήριξε ότι ο Ολυμπιακός έχει διαιτητική ανοχή, και συνδυάστηκαν με την παρόμοια εκτίμηση του Δημήτρη Ιτούδη της ΤΣΣΚΑ και του Μάνου Παπαδόπουλου σε συνεδρίαση της ΚΕΔ. «Αρχίζουμε την προσπάθεια ανάκαμψης. Είναι πολύ σημαντική η πνευματική ετοιμότητα της ομάδας. Ακόμη ψαχνόμαστε σαν ομάδα», είπε ο Σφαιρόπουλος και συνέχισε: «Πρόσφατα, παίκτες και παράγοντες μιλούν για την άμυνά μας. Σε λίγο θα αρχίσουν να μιλάνε και οι… φύλακες των γηπέδων και οι φροντιστές. Η άμυνά μας είναι σε αθλητικά πλαίσια. Οσοι μιλούν, προσπαθούν να χειραγωγήσουν τη διαιτησία και να την επηρεάσουν». Ο Λοτζέσκι θα απουσιάσει ξανά, ενώ ο Ουόρικ θα κάνει το ντεμπούτο του. Στη Λαμποράλ, ο Μπουρούσης αναμένεται να πάρει χρόνο συμμετοχής.

• Νέα σελίδα «άνοιξε» το ευρωπαϊκό μπάσκετ, με τη νομική σύσταση του Τσάμπιονς Λιγκ της FIBA και τη συμμετοχή δέκα λιγκών που θα έχουν εξ ημισείας την ιδιοκτησία και τη διοίκηση της νεοσύστατης διοργάνωσης. Η επίσημη παρουσίαση θα γίνει στο Παρίσι (21/3).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT