Ομάδα αναρχικών κατέλαβε το κτίριο Γκίνη του ΕΜΠ

Ομάδα αναρχικών κατέλαβε το κτίριο Γκίνη του ΕΜΠ

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπό κατάληψη βρίσκεται από το απόγευμα της Δευτέρας το κτίριο Γκίνη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Η ομάδα αναρχικών – αντεξουσιαστών που το κατέλαβε ανακοίνωσε πως η κίνηση αυτή έγινε με στόχο να στεγαστούν οι πρόσφυγες που βρίσκονται δίχως κατάλυμα στην πλατεία Βικτωρίας.

«Το απόγευμα της Δευτέρας, ύστερα από πρωτοβουλία της κατάληψης Θεμιστοκλέους 58 και σε συνεργασία με αλληλέγγυες/ους, καταλάβαμε το κτίριο Γκίνη στο Πολυτεχνείο προκειμένου να στεγαστούν σε αυτό οικογένειες μεταναστών που αυτήν τη στιγμή βρίσκονται στοιβαγμένες στην πλατεία Βικτωρίας. Καλούμε ομάδες, συλλογικότητες και άτομα να στηρίξουν έμπρακτα την κατάληψη ώστε να τη μετατρέψουμε σε κέντρο αγώνα ενάντια στα κράτη και στα σύνορά τους. Αμεση δράση ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο!». Την κατάληψη του πανεπιστημιακού κτιρίου κατήγγειλε, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο καθηγητής του ΕΜΠ Γεώργιος Γκαζέτας, λέγοντας ότι οι καταληψίες είναι άσχετοι με τον χώρο του πανεπιστημίου και πως, υπό την απειλή βίας, κρατούν έξω από τον χώρο του Πολυτεχνείου την πανεπιστημιακή κοινότητα. Πλέον τα μαθήματα της σχολής πραγματοποιούνται σε άλλο κτίριο, στην Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο κτίριο Γκίνη στεγάζονται 70 άτομα, κατά κύριο λόγο οικογένειες με παιδιά. Το θέμα χειρίζεται η πρυτανική αρχή, ενώ οι πανεπιστημιακοί του ΕΜΠ παρουσιάζονται διχασμένοι, καθώς αντιδρούν μεν στην κατάληψη του κτιρίου (βέβαια, το κτίριο Γκίνη πολύ συχνά είναι υπό κατάληψη…), αλλά δηλώνουν ότι οι κινήσεις πρέπει να είναι προσεκτικές καθώς στεγάζονται πρόσφυγες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή