Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

3' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΚΘΕΣΗ

Ελληνική ιστορία

Κως

Το Ιδρυμα της Βουλής των Ελλήνων σε συνεργασία με τον Δήμο Κω, με αφορμή την επέτειο της ένωσης της Δωδεκανήσου, εγκαινιάζει αύριο την έκθεση «7 Μαρτίου 1948: η ολοκλήρωση μιας πορείας» στο Ιστορικό-Λαογραφικό Μουσείο Κω (Χάνι). Φωτογραφίες, εφημερίδες, οπτικοακουστικά τεκμήρια αναδεικνύουν τα πολιτικά, στρατιωτικά και διπλωματικά γεγονότα που συνθέτουν την ιστορία της ένωσης της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Bernardino Femminielli

Θεσσαλονίκη

Ο Bernardino Femminielli, πολυπράγμων καλλιτέχνης και ένα από τα κεντρικά πρόσωπα της underground μουσικής σκηνής του Μόντρεαλ, έρχεται 9/3 στη Μαύρη Τρύπα για μια ζωντανή εμφάνιση, με το γνωστό προβοκατόρικο στυλ του. Στις 9.30 μ.μ.

ΘΕΑΤΡΟ

Ερασιτεχνικό Φεστιβάλ

Καρδίτσα

Το 32ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου συνεχίζεται στην πόλη της Καρδίτσας έως τις 13/3. Το φεστιβάλ που έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα, αποβλέπει στην ενθάρρυνση της ερασιτεχνικής δημιουργίας και στην καλλιέργεια θεατρικής παιδείας. Εναρξη καθημερινά στις 8.30 μ.μ. Στο δημοτικό κινηματοθέατρο της πόλης.

ΘΕΑΤΡΟ

Παντομίμα και ακροβατικά

Πάτρα

Το νέο θέατρο – πολυχώρος της Πάτρας «Γραμμές Τέχνης» παρουσιάζει την παράσταση με τίτλο «Οταν οι κούκλες ζωντανεύουν», σε κείμενο Μαρίας Βάρσου και σκηνοθεσία Νίκης Γιώτη. Μέσα από τεχνικές θεάτρου, παντομίμας, κουκλοθεάτρου και ακροβατικών, οι μικροί θεατές ταξιδεύουν στην ιστορία του καρναβαλιού.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ζαμπέτας και χιπ χοπ

Ηράκλειο

Η συνταγή είναι γνωστή και αγαπημένη: οκτώ μουσικοί επί σκηνής συνδυάζουν τη μοναδική ατμόσφαιρα του παλιού με το νέο σε μουσικές παρεμβάσεις που το κοινό αγαπάει να χορεύει. Ο Ζαμπέτας συναντά το χιπ χοπ, το μπουζούκι φλερτάρει με το electro swing, τα βαλκανικά πνευστά μιξάρονται με latin ενορχηστρώσεις και η νοσταλγική φωνή της Ρένας Μόρφη εναλλάσσεται με την εκρηκτική σκηνική παρουσία του MC Yinka. Ναι, είναι οι Imam Baildi και σήμερα το βράδυ εμφανίζονται στο Cine Studio στο Ηράκλειο Κρήτης.

ΚΑΒΑΛΑ

«Τα παπούτσια του βαρύτονου»

Η Δημοτική Θεατρική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας (ΔΗΠΕΘΕΚ) φιλοξενεί σήμερα (9 μ.μ.) και αύριο (7 μ.μ.), στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου», την παράσταση «Τα παπούτσια του βαρύτονου», σε σκηνοθεσία Δημήτρη Σωτηρίου και Δημήτρη Μπασλάμ. Δύο performers, ο Γιώργος Νικόπουλος και ο Δημήτρης Πολίτης, σε χορογραφία Δημήτρη Σωτηρίου, αφηγούνται την ιστορία του κ. Χαρίτονου Φουξ ενσαρκώνοντας όλους τους χαρακτήρες του έργου. Κινούνται με την ατμοσφαιρική μουσική του Δημήτρη Μπασλάμ, για να γίνουν τελικά ο ένας και μοναδικός πρωταγωνιστής.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Δικαιοσύνη και κινηματογράφος

Για τη Δικαιοσύνη και τον κινηματογράφο θα συζητήσουν ο σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ Γιάννης Αναστασάκης, ο καθηγητής Φιλοσοφίας του ΑΠΘ Παναγιώτης Δόικος και ο διευθυντής της «Καθημερινής» Αλέξης Παπαχελάς, στο πλαίσιο της ομώνυμης εκδήλωσης που διοργανώνουν το Φεστιβάλ Κινηματογράφου και η Εθνική Σχολή Δικαστών στον κινηματογράφο Ολύμπιον (5 μ.μ.), μετά την προβολή της «Δίκης της Νυρεμβέργης» (10.30 π.μ.) και του «Ζ» (2.30 μ.μ.). Συντονίζει η αντιπρόεδρος του ΣτΕ, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

XANIA

Διαβάζοντας ποίηση

Αλέξανδρου Μάτσα

Μια βραδιά αφιερωμένη στον Αλέξανδρο Μάτσα (1910-1969) οργανώνει σήμερα (7 μ.μ.) το θέατρο Κυδωνία στα Χανιά. Η εκδήλωση με τίτλο «Διαβάζοντας ποιήματα του Αλέξανδρου Μάτσα» περιλαμβάνει τοποθετήσεις του Αλέξη Πολίτη και της Αγγέλας Καστρινάκη, ενώ ποιήματα του ποιητή θα διαβάσει ο Μιχάλης Βιρβιδάκης. Ο Αλέξανδρος Μάτσας, ολιγογράφος ποιητής και θεατρικός συγγραφέας, ομήλικος με τη γενιά του ’30, ακολούθησε μια αποκλειστικά προσωπική πορεία. Περιορίστηκε σε τρεις ποιητικές συλλογές, που κυκλοφόρησαν το 1934, το 1946 και το 1964.

ΒΟΛΟΣ

Πειραματική μουσική στο προσκήνιο

Στην πειραματική μουσική είναι αφιερωμένο το φεστιβάλ «Αιχμές» που διοργανώνει η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου Βόλου. Το φεστιβάλ, που θα διαρκέσει από τον Μάρτιο μέχρι τον Μάιο, περιλαμβάνει συναυλίες, διαλέξεις και ανοιχτές συζητήσεις για την πειραματική μουσική, με σκοπό να φέρει σε επαφή το κοινό με ένα διαφορετικό κομμάτι της καλλιτεχνικής δημιουργίας και με τις σύγχρονες αντιλήψεις για την κατανόηση της μουσικής και του ήχου. Οι εκδηλώσεις ξεκινούν με την αποψινή συναυλία των Mohammad (8 μ.μ.) στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή