Β. Λεβέντης: Αρνήθηκε να υπογράψει το κοινό ανακοινωθέν

Β. Λεβέντης: Αρνήθηκε να υπογράψει το κοινό ανακοινωθέν

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διατυπώνοντας με σκληρές εκφράσεις έντονες επικρίσεις για το σύνολο των άλλων κομμάτων, μα και εκφράζοντας εκ νέου την έντονη αποδοκιμασία του προς την κυβέρνηση, ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων Β. Λεβέντης εξήγησε με δηλώσεις του, μετά το τέλος της σύσκεψης, την απόφασή του να μην συνυπογράψει το κοινό ανακοινωθέν. «Λυπάμαι για το πολιτικό σύστημα. Είναι κατώτερο των περιστάσεων», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Λεβέντης εμφανίστηκε ιδιαίτερα ενοχλημένος επειδή οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί απέρριψαν το αίτημα που υπέβαλε προφορικά στην αρχή της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών, να συζητηθούν και άλλα ζητήματα πέραν του προσφυγικού. Οπως σημείωσε, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έθεσε το αίτημα σε ψηφοφορία και άπαντες οι υπόλοιποι το απέρριψαν. Ειδικότερα, όπως αποκάλυψε στις δηλώσεις του, πρότεινε η συζήτηση να κινηθεί και γύρω από τις εξελίξεις στην οικονομία, να συζητήσουν για το μέλλον της οικονομίας και για το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης ευρύτατης συναίνεσης και κοινοβουλευτικής στήριξης. «Ολα τα άλλα κόμματα είπαν να μην γίνει συζήτηση για άλλα θέματα πέραν του προσφυγικού. Δήλωσα μετά από αυτό ότι η Ενωση Κεντρώων δεν θα υπογράψει το κοινό ανακοινωθέν». Και συνέχισε: «Σέβομαι τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά θεωρώ τη συζήτηση που έγινε φιάσκο. Ο κ. Τσίπρας θέλει μέσω του προσφυγικού να κερδίσει πολιτικό χρόνο και να παραμείνει στην εξουσία μέσω μιας χαλάρωσης στο δημοσιονομικό. Ο ελληνικός λαός πεινάει, δυστυχεί και μέσα συζητάμε το προσφυγικό».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT