Κιμ Γιονγκ Ουν: «Πλήρης ετοιμότητα για πυρηνική επίθεση ανά πάσα στιγμή»

Κιμ Γιονγκ Ουν: «Πλήρης ετοιμότητα για πυρηνική επίθεση ανά πάσα στιγμή»

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΙΟΝΓΙΑΝΓΚ. Σε πλήρη ετοιμότητα ζήτησε χθες να βρίσκονται οι ένοπλες δυνάμεις της Βόρειας Κορέας, ο ηγέτης της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν, ώστε αυτές να είναι ικανές να εξαπολύσουν πυρηνική επίθεση «ανά πάσα στιγμή».

«Οι κυρώσεις του ΟΗΕ αποτελούν απεχθές έγκλημα, με στόχο την απομόνωση και τον στραγγαλισμό της χώρας μας. Ο μόνος τρόπος για να προστατεύσουμε την εθνική μας κυριαρχία και την ύπαρξή μας, υπό τις παρούσες ακραίες συνθήκες, είναι να ενισχύσουμε τις πυρηνικές μας δυνάμεις τόσο σε ποιότητα όσο και σε αριθμό. Οι πυρηνικές μας κεφαλές πρέπει να βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, ώστε να μπορούν να εκτοξευθούν ανά πάσα στιγμή», ανέφερε χθες το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο της Βόρειας Κορέας, αποδίδοντας τις δηλώσεις αυτές στον Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ο Κιμ εξαπέλυσε την έμμεση αυτή απειλή, αφού παρακολούθησε τη δοκιμαστική εκτόξευση νέας συστοιχίας πολλαπλών ρουκετών την περασμένη Πέμπτη.

Το υπουργείο Αμυνας της Νότιας Κορέας ανέφερε ότι τα έξι βλήματα της βορειοκορεατικής δοκιμής, που εκτοξεύθηκαν από την παραθαλάσσια πόλη Βονσάν στα ανατολικά της Βόρειας Κορέας, πραγματοποίησαν πτήση 150 χλμ., προτού συντριβούν στη θάλασσα.

Η πυραυλική δοκιμή της Πέμπτης χαρακτηρίστηκε από τη Δύση ως «συγκρατημένη» αντίδραση στις κυρώσεις του ΟΗΕ εις βάρος της Πιονγιάνγκ, οι οποίες είναι οι αυστηρότερες των τελευταίων δύο δεκαετιών, καθώς περιλαμβάνουν υποχρεωτικές νηοψίες κάθε πλοίου που πλέει από και προς τη Βόρεια Κορέα και την απαγόρευση της πώλησης κάθε οπλικού συστήματος στη χώρα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT