Στήριξη από Δ.Σ. σε διοίκηση και στελέχη

Στήριξη από Δ.Σ. σε διοίκηση και στελέχη

2' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πλήρη στήριξη προς τη διοίκηση και προς τα στελέχη της Alpha Bank που σχετίζονται με το θέμα των δανείων προς τον κ. Σταύρο Ψυχάρη υπογράμμισε το Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας, που συνεδρίασε την προηγούμενη εβδομάδα. Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες ασκήθηκε δίωξη για τη δανειοδότηση του κ. Ψυχάρη σε ανώτατα στελέχη και μέλη της διοίκησης της Alpha Bank. Στην ανακοίνωση της τράπεζας υπογραμμίζεται ότι το Δ.Σ. εκφράζει «την πλήρη και σταθερή αυτού εμπιστοσύνη και στήριξη προς τη διοίκηση της τραπέζης και προς τα ανώτατα στελέχη που φέρονται σχετιζόμενα με την υπόθεση».

Παροδική ήταν η αύξηση των καταθέσεων τον Δεκέμβριο κατά 2,5 δισ., αφού τον Ιανουάριο μειώθηκαν κατά 1,15 δισ. Αυτό ήταν αναμενόμενο, καθώς ένα μεγάλο μέρος της αύξησης του Δεκεμβρίου προήλθε από δανεισμό επιχειρήσεων (ανοικτές γραμμές πίστωσης) για να εμφανίσουν καλύτερο ταμείο στο κλείσιμο του έτους. Εντύπωση, όμως, προκαλεί το ότι, ενώ μειώθηκε η έκτακτη ρευστότητα (ELA) προς τις τράπεζες τον Ιανουάριο, οι κρατικές εγγυήσεις για την παροχή της αυξήθηκαν κατά 4 δισ.

Αόριστες δηλώσεις βλάπτουν την αγορά

Αόριστες υποσχέσεις για το θέμα της απόσυρσης, που μόνο καλό δεν κάνουν στην αγορά αυτοκινήτου, έδωσε για μία ακόμη φορά ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης. Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή, είπε χαρακτηριστικά: «Πολύ σύντομα θα υπάρξει η διάταξη για το μέτρο της απόσυρσης αυτοκινήτων. Δεν μπορώ να δεσμευτώ για ποιο χρονικό διάστημα και για την τιμή, αλλά θα λυθεί αυτό το πρόβλημα. Σίγουρα υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση και κάνουμε ό,τι μπορούμε να πιέσουμε και να πείσουμε τους δανειστές μας, οι οποίοι εκφράζουν αντιρρήσεις ως προς την αποτελεσματικότητά του, αλλά είναι δεδομένο». Η καλλιέργεια προσδοκιών από τα τέλη του 2015 για παράταση της απόσυρσης το 2016, κάτι που δυστυχώς έπραξε και χθες ο υπουργός, η μόνη συνέπεια που έχει είναι το «πάγωμα» της αγοράς. Η σιωπή, εν προκειμένω, είναι χρυσός.

Εξωφρενικές αποδόσεις τους έδωσε η Αργεντινή

Στο 392% θα φτάσουν τα κέρδη του Πολ Σίνγκερ, ιδρυτή και διευθύνοντος συμβούλου του Elliott Management, από τα ομόλογα της Αργεντινής μετά τη συμφωνία που συνήψε με το Μπουένος Αϊρες για τη διευθέτηση του αργεντίνικου χρέους. Εναντι αρχικού ποσού 17 εκατ. δολαρίων, ο Πολ Σίνγκερ θα λάβει από το Μπουένος Αϊρες 2,4 δισ. δολάρια. Δεν είναι, όμως, το δικό του fund το πιο κερδισμένο από τη συμφωνία με την Αργεντινή: το Bracebridge Capital της Βοστώνης θα έχει κέρδη 952%, καθώς θα λάβει από το Μπουένος Αϊρες 1,1 δισ. δολάρια, έχοντας επενδύσει σε αργεντίνικα ομόλογα 120 εκατ. δολάρια.

Οι καθυστερήσεις στην Ειδομένη δεν επηρεάζουν την ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Με καθυστερήσεις διέρχονται οι εμπορευματικές αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ από την Ειδομένη. Ωστόσο διέρχονται. Κάθε φορά που μια αμαξοστοιχία πλησιάζει στο επίμαχο σημείο, το προσωπικό και η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, σε συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές, συντονίζονται για το άνοιγμα των σιδηροτροχιών. Φυσικά σημειώνονται καθυστερήσεις. Ωστόσο αυτές δεν επηρεάζουν καθοριστικά το έργο της εταιρείας και, τελικά, αποδεικνύεται ότι όταν υπάρχει σχέδιο και συντονισμός, όλα γίνονται. Η σιδηροδρομική γραμμή στην Ειδομένη, με πολύ περισσότερους και πιο εξαγριωμένους πρόσφυγες αυτή τη φορά, δεν έκλεισε, σε αντίθεση με τον περασμένο Νοέμβριο οπότε είχε κλείσει επί 20ήμερο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT