Πραγματοποιήθηκε το 2ο Εθνικό Συμπόσιο Ειρήνης

Πραγματοποιήθηκε το 2ο Εθνικό Συμπόσιο Ειρήνης

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το 2ο Εθνικό Συμπόσιο Ειρήνης 2016 οργανώθηκε από τη Μουσουλμανική Κοινότητα Αχμαντίγια Ελλάδας στο Ξενοδοχείο Τιτάνια, στην Αθήνα, την 4η Μαρτίου 2016, με θέμα Δικαιοσύνη – Η Βασική Προϋπόθεση για την Ειρήνη.

Η απαγγελία του Ιερού Κορανίου έγινε από τον κύριο Ριζουάν Άχμεντ και η μετάφραση εκφωνήθηκε από τον κύριο Ουάκας Άχμεντ. Ο χαιρετισμός απευθύνθηκε από τον Ιμάμη & Εθνικό Πρόεδρο της Αχμαντίγια Μουσουλμανική Κοινότητα Ελλάδας, κύριο Άτα-oυλ Νασίρ.

Στο συμπόσιο παρευρέθηκε ο κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, Υπουργός Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Μίλησε επαινετικά για τις προσπάθειες της Αχμαντίγια Μουσουλμανική Κοινότητα σχετικά με την οργάνωση μιας εκδήλωσης εστιασμένης στην ανάγκη για Ειρήνη μέσω της Δικαιοσύνης σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε επίσης και η Α.Ε. κύριος Τζαν Μπόντι, Πρέσβης της Τσεχικής Δημοκρατίας. Μίλησε επίσης σχετικά με τη σπουδαιότητα της δικαιοσύνης για την εδραίωση της ειρήνης.

Ο Βασικός Ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Σερ Δρ Ιφτικάρ Α. Αγιάζ, Γενικός Πρόξενος του Τουβαλού στο Ηνωμένο Βασίλειο. Παρουσίασε την Ισλαμική οπτική πάνω στο θέμα του συμποσίου και τόνισε τη σημασία της δικαιοσύνης για την εγκαθίδρυση διαρκούς ειρήνης σε όλον τον κόσμο.

Στους λοιπούς ομιλητές συμπεριλαμβάνονται ο κύριος Ναμασάνκιρταν Ντας, Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης για τη Συνείδηση του Κρίσνα, η κυρία Πολίνα Πασπάτι του Κινήματος των Φοκολάρι Ρωμαιοκαθολικών. Για τις ανθρωπιστικές υπηρεσίες τους στην Ελλάδα απονεμήθηκαν Πιστοποιητικά Αναγνώρισης στον Στρατό της Σωτηρίας, στην ένωση WAHA (Women and Health Alliance- Συμμαχία για τις γυναίκες και την υγεία) & στην ιδέα Refugees Welcome Ελλάδας (Πρόσφυγες Καλωσήλθατε).

Άλλοι διακεκριμένοι παρευρισκόμενοι ήταν η κυρία Καλλίς Μητράκα από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (Γ.Γ. Θρησκευμάτων) & ο Μούφτης του Διδυμοτείχου, κύριος Μεχμέτ Σερίφ Δαμάδογλου. Στο Συμπόσιο Ειρήνης παραβρέθηκαν πάνω από 70 άτομα από κάθε τομέα της ζωής. Έκθεση με θέμα το Ιερό Κοράνιο διοργανώθηκε πριν την εκδήλωση. Την επισκέφθηκαν η Α.Ε. κύριος Λουκ Λεϊμπώ, Πρέσβης του Βελγίου και ο Πατέρας Χραιρ Νικολιάν της Αρμενικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ελλάδας.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή