Εκτός εκλογικής μάχης θα μείνει ο Μπλούμπεργκ

Εκτός εκλογικής μάχης θα μείνει ο Μπλούμπεργκ

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τελικά οι προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ δεν πρόκειται να εξελιχθούν σε μάχη μέχρις εσχάτων μεταξύ των δισεκατομμυριούχων της Νέας Υόρκης.

Ο πρώην δήμαρχος της «πόλης που δεν κοιμάται ποτέ», ο δισεκατομμυριούχος Μάικλ Μπλούμπεργκ, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι δεν πρόκειται να κατέβει στον προεκλογικό στίβο ως ανεξάρτητος υποψήφιος, όπως πιθανολογείτο. Την απόφασή του αυτή τη δημοσιοποίησε με κύριο άρθρο του στο Bloomberg View. Εκεί παραδέχεται ότι αιτία της απόφασής του να απόσχει είναι η πεποίθησή του ότι η πιθανή συμμετοχή στον προεκλογικό αγώνα ενδέχεται να οδηγούσε στην εκλογή είτε του Ντόναλντ Τραμπ είτε του Τεντ Κρουζ, επισημαίνοντας ότι «αυτός είναι ένας κίνδυνος που δεν θέλω να πάρω με καθαρή τη συνείδησή μου».

Πυρά κατά Τραμπ

Την ίδια στιγμή επιτίθεται με δριμύτητα εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος φαίνεται να κατέχει το προβάδισμα στη διεκδίκηση του προεδρικού χρίσματος για το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα. Οπως επισημαίνει, η προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ «είναι η πιο διχαστική και δημαγωγική που θυμάμαι μέχρι σήμερα και βασίζεται ολοκληρωτικά στις προκαταλήψεις και τις φοβίες του κόσμου».

Παράλληλα, ο Μάικλ Μπλούμπεργκ εκτόξευσε τα βέλη του και εναντίον του γερουσιαστή Τεντ Κρουζ από το Τέξας, τονίζοντας ότι «οι θέσεις του για το μεταναστευτικό δεν έχουν τις ρητορικές υπερβολές του Τραμπ, αλλά δεν είναι λιγότερο ακραίες». Βέβαια, ο πρώην δημοτικός άρχοντας του Μεγάλου Μήλου αναγνωρίζει ότι με τον Τραμπ τον συνέδεαν δεσμοί φιλίας και ότι δύο φορές συμφώνησε να εμφανιστεί στο τηλεοπτικό του ριάλιτι «O μαθητευόμενος». Βέβαια, σήμερα παραδέχεται ότι η προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ «απευθύνεται στα πιο χαμηλά μας ένστικτα».

«Δεν είναι δυνατόν να ξανακάνουμε τις ΗΠΑ δυνατές γυρίζοντας την πλάτη στις αξίες που μας κατέστησαν το σπουδαιότερο κράτος του κόσμου. Αγαπώ αυτή τη χώρα υπερβολικά, για να διαδραματίσω ρόλο στην εκλογή ενός υποψηφίου που θα εξασθενήσει την ενότητά μας και θα σκοτεινιάσει το μέλλον μας, και γι’ αυτό δεν πρόκειται να συμμετάσχω στην κούρσα για την ανάδειξη του επόμενου προέδρου των ΗΠΑ», κατέληξε ο πρώην δήμαρχος Νέας Υόρκης.

Ταυτόχρονα, ο Μπλούμπεργκ απέφυγε να υπεισέλθει στα τεκταινόμενα στο Δημοκρατικό Κόμμα, όσον αφορά την ανάδειξη του υποψηφίου προέδρου, και δεν εξέφρασε ανοικτά υποστήριξη ούτε στη Χίλαρι Κλίντον ούτε στον Μπέρνι Σάντερς.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT