Δαφνί: επικίνδυνοι ασθενείς χωρίς φύλαξη

Δαφνί: επικίνδυνοι ασθενείς χωρίς φύλαξη

38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σήμα κινδύνου εκπέμπουν ξανά οι νοσηλευτές του ΨΝΑ για τα μέτρα ασφαλείας που υπάρχουν στο νοσοκομείο. Αφορμή στάθηκε η λήξη –και μη ανανέωση για οικονομικούς λόγους– της σύμβασης με εταιρεία φύλαξης για έναν εκ των ακαταλόγιστων ασθενών, ο οποίος είχε προκαλέσει τη μοιραία πυρκαγιά του Σεπτεμβρίου 2015. Οπως τονίζει ο Σύλλογος Νοσηλευτών Ψυχιατρικών Νοσοκομείων ΕΣΥ Ν. Αττικής, στο Δαφνί νοσηλεύονται περίπου 90 επικίνδυνοι ασθενείς που έχουν διαπράξει σοβαρά εγκλήματα κατά της ανθρώπινης ζωής, και το προσωπικό του ΨΝΑ βρίσκεται σε διαρκή κίνδυνο ζωής.

Οι νοσηλευτές καταγγέλλουν ότι δεν έχει γίνει πρόοδος για την προστασία του προσωπικού και καλούν τα υπουργεία Δικαιοσύνης και Υγείας να προχωρήσουν άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες, όπως φύλαξη των «επικίνδυνων» ασθενών από εκπαιδευμένο φυλακτικό προσωπικό, δημιουργία δωματίων κατάλληλα διαμορφωμένων για τη νοσηλεία τους κ.ά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή