Ν.Δ.: Αίτημα άμεσης σύγκλησης της Επιτροπής Θεσμών

Ν.Δ.: Αίτημα άμεσης σύγκλησης της Επιτροπής Θεσμών

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την άμεση κλήση του υπουργού Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλου και του αναπληρωτή Δημ. Παπαγγελόπουλου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ζήτησε, και επισήμως χθες, η Νέα Δημοκρατία, στον απόηχο της καταγγελίας εισαγγελικής λειτουργού για παρεμβάσεις στο έργο της.

Η Ν.Δ. αποφεύγει να προσωποποιήσει το ζήτημα, δεδομένου ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος, τον οποίο κατήγγειλε για παρέμβαση η εισαγγελέας Εφετών Γ. Τσατάνη, συγκαταλέγεται στα «καραμανλικά» στελέχη, την ίδια στιγμή που στην εις βάρος του κριτική πρωτοστατεί ο «σαμαρικός» Χαρ. Αθανασίου. Ωστόσο η Ν.Δ. εγείρει συνολικά ζήτημα κυβερνητικής παρέμβασης στη λειτουργία της Δικαιοσύνης. Προς τούτο απαριθμεί τη «βουτιά» στην επετηρίδα, προκειμένου να επιλεγούν οι αρεστές στην κυβέρνηση ηγεσίες των Ανωτάτων Δικαστηρίων, την ενίσχυση των πειθαρχικών αρμοδιοτήτων της προέδρου του Α.Π., ενώ γίνεται αναφορά και στη μήνυση της κ. Θάνου στον συνταγματολόγο Γ. Τσακυράκη. «Οι τελευταίες εξελίξεις δημιουργούν εξόχως νοσηρό κλίμα στη Δικαιοσύνη, υποσκάπτουν τα θεμέλια της ανεξαρτησίας της και κλονίζουν την εμπιστοσύνη των πολιτών στον θεσμό», καταλήγει η ανακοίνωση της Ν.Δ., η οποία και υπογράφεται από όλα τα «γαλάζια» μέλη της επιτροπής (Γ. Τραγάκης, Ολγα Κεφαλογιάννη, Χαρ. Αθανασίου, Κ. Τζαβάρας), όχι όμως και από τον κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αποστασιοποίηση του πρώην προέδρου της Ν.Δ. δεν σχετίζεται με την επίμαχη υπόθεση Παπαγγελόπουλου, αλλά με τη διάθεσή του να μην είναι, πλέον, μέλος της εν λόγω επιτροπής. Τη θέση του, κατόπιν συνεννόησης με τον κ. Μητσοτάκη, κατέλαβε ο κ. Μ. Βορίδης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT